2022.10.09. Évközi XXVIII. vasárnap

2022.10.09.

  1. Október 1. és november 20. között népszámlálás lesz hazánkban. „Aki megvall engem az emberek előtt, én is megvallom mennyei Atyám előtt!” E szentírási idézet szellemében kérünk mindenkit, hogy öntudatosan valljuk meg hitünket. Buzdítsuk erre családtagjainkat, ismerőseinket és munkatársainkat is!
  2. Október hónapban a hétköznapi szentmisék előtt, 17.15-től rózsafüzért imádkozunk. Vasárnaponként az egyház hivatalos imáját, vesperast végzünk este fél hat órától.
  3. Megköszönjük a templomunk búcsú ünnepének előkészítésében, megszervezésében, lebonyolításában részt vállalóknak a segítégét, szolgálatot, mellyel hozzájárultak a méltó ünnepléshez. Isten fizessen meg mindenkinek bőségesen az áldozatvállalásért!
  4. A Neokatekumen Közösség katekézis-sorozatot kezd október 10-től a Főplébánia dísztermében. Hetente két alkalommal tanulhatunk hitünkről, mélyíthetjük istenkapcsolatunkat. Várunk minden hívő és még hitét kereső embert. Bátran ajánljuk azoknak az ismerőseinknek, akik keresik Istent az életükben! Az első alkalom október 10-én kezdődik este 7 órakor.
  5. Október 11-én, kedden 17.00 órakor a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége szervezésében Dr. Monostori László teológiai tanár tart előadást a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Megyeháza Dísztermében. „Az eutanázia lélektani és társadalmi hatásai” címmel. Bővebb információ a hirdetőtáblán olvasható.
  6. Október 12-én Taizei imaóra lesz az esti szentmisét követően 19.00 óráttól. Szeretettel várunk minden elcsendesedni vágyó érdeklődőt.
  7. Október 13-án, csütörtökön, a plébánián lévő biblia óra a Kertvárosi engeszteléssel való ütközés miatt 14-én pénteken lesz megtartva. Az ez évi utolsó engesztelő szentmise 19.00-kor kezdődik, melynek főcelebránsa Palánki Ferenc megyéspüspök atya lesz!  Minden engesztelőt szeretettel várnak
  8. Felhívjuk a kedves Testvérek figyelmét, hogy a munkarend átcsoportosítás miatt október 15, szombat munkanap. A plébánia hivatal 9.00-12.00-ig lesz nyitva.