2023.02.19. ÉVKÖZI IDŐ VII. VASÁRNAPJA

2023.02.20.

  1. Február 22-én hamvazószerdán megkezdődik a nagyböjti szent idő. Reggel 7 órakor és este 6 órakor lesznek szentmisék, melyek keretében részesülünk a hamvazás szentelményében. Biztatunk mindenkit, hogy ezen a napon jöjjenek minél többen szentmisére, hogy együtt kezdjük el a szent időt. Aki ezen a napon nem tud eljönni, még a következő vasárnap részesülhet a hamvazásban.
  2. A nagyböjti készület jegyében lelki estéket tartunk minden pénteken templomunkban: negyed 6-tól keresztutat imádkozunk. A szentmisékben a prédikációk keretében az idén a bűnbocsánat szentségéről, a helyes lelkiismeret vizsgálatról, a bűn természetéről és a jó gyónásról elmélkedünk. A keresztút és a szentmise idején gyónási lehetőség lesz.
  3. Február 23-án, csütörtökön, az esti mise után folytatódik a bibliakör. Nagy szeretettel hívjuk, várjuk a kedves testvéreket.
  4. Jövő vasárnap a katolikus iskolák javára gyűjtjük a perselyadományokat. Egyházmegyénkben tizenegy intézményben tanulnak óvodás kortól gimnáziumig gyermekeink.