2023.03.05. NAGYBÖJT II. VASÁRNAPJA

2023.03.06.

  1. A nagyböjti készület jegyében lelki estéket tartunk minden pénteken templomunkban: negyed 6-tól keresztutat imádkozunk. A szentmisékben a prédikációk keretében az idén a bűnbocsánat szentségéről, a helyes lelkiismeret vizsgálatról, a bűn természetéről és a jó gyónásról elmélkedünk. A keresztút és a szentmise idején gyónási lehetőség lesz.
  2. Március 7-én, kedden 17 órától A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének szervezésében Zsuffa Tünde író tart előadást a plébánia emeleti termében az Ég tartja a Hazát címmel. Nagy sikerű Szent Erzsébet-regénye, Az Ég tartja a Földet, a helyszínen megvásárolható. Bővebb információ a hirdetőtáblán olvasható.
  3. Március 9-én, csütörtökön, az esti mise után folytatódik a bibliakör. Nagy szeretettel hívjuk, várjuk a kedves testvéreket.
  4. Március 18-án férfiaknak tartunk lelki napot, melynek előadója Szabó József atya. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Részletek a hirdetőn találhatók.
  5. A rákövetkező héten, március 25-én Keresztes Ilona a Magyar Rádió szerkesztő-riportere nőket vár lelki napra.
  6. Az Egyházmegye idén is várja a középiskolás, egyetemista fiatalokat a 7 templom zarándoklatra március 25-én. Részletek a plakáton olvashatóak.
  7. Április 1-én, szombaton tartjuk a 30. VÁROSI KERESZTUTAT. A keresztút a Vasgyár utcai Szent Antal – kápolnától indul délután 2 órakor, és a temetőben ér véget. Keresünk keresztet hordozókat, hangosítást cipelő fiatalokat. Buzdítjuk a testvéreket rózsafüzér mondásra, keresünk éneklésre vállalkozókat, segítőket. Hívunk kis gyermekeket pálmaág, gally vitelre a mikrofon mellett. Jelentkezni a plébániairodában lehet. A keresztútra ének- és imafüzetek vásárolhatók a sekrestyében és a plébánián, valamint a helyszínen. Ára: 300 Ft.
  8. Április 15-én, szombaton a Nyírszőlősön lévő Verbatanyán egyházközségi bált szervezünk. A részletekről később adunk bővebb felvilágosítást.
  9. A plébánia hivatal hétfőn 10 órakor nyit.