2023.03.12. NAGYBÖJT III. VASÁRNAPJA

2023.03.13.

  1. A nagyböjti készület jegyében folytatódnak a lelki esték péntekenként templomunkban. A keresztút és a szentmise idején gyónási lehetőség lesz.
  2. Március 13-án tíz éve, hogy pápává választották Ferenc pápát. Imádkozzunk érte ezen a napon!
  3. Március 16-án, csütörtökön, az esti mise után folytatódik a férfiklub. Nagy szeretettel hívjuk, várjuk a régi és új testvéreket.
  4. Az idén is meghirdette a Püspöki Kar a nagyböjti tartós élelmiszer gyűjtést a templomokban. Jó alkalom ez a nagyböjt egyik központi feladatának, a jótékonykodásnak megélésére. Az ideszánt csomagokat a Mária oltárhoz helyezhetik el.
  5. Március 18-án férfiaknak tartunk lelki napot, melynek előadója Szabó József atya. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A zárómisét 12:00 órakor püspök atya celebrálja. Részletek a hirdetőn találhatók.
  6. A rákövetkező héten, március 25-én a hölgyeket várjuk hasonló lelki napra. Keresztes Ilona, a Magyar Rádió szerkesztő-riportere lesz az előadó. A részvétel itt is ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
  7. Az Egyházmegye idén is várja a középiskolás, egyetemista fiatalokat a 7 templom zarándoklatra március 25-én. Részletek a plakáton olvashatóak.
  8. Április 1-én, szombaton tartjuk a 30. Városi Keresztutat. A keresztút a Vasgyár utcai Szent Antal – kápolnától indul délután 2 órakor, és a temetőben ér véget. Keresünk még hangosítást hordozó fiatalokat.
  9. Április 15-én, szombaton a Nyírszőlősön lévő Verba tanyán egyházközségi bált szervezünk. A részletekről később adunk bővebb felvilágosítást.