2023.03.19. NAGYBÖJT IV. VASÁRNAPJA

2023.03.20.

  1. A nagyböjti készület jegyében zajló lelki esték március 24-én, pénteken templomunkban a Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnep vigíliája miatt elmarad. A keresztút és a szentmise idején gyónási lehetőség azonban lesz. A sorozat záró miséjére és szentbeszédére 31-én, pénteken kerül sor.
  2. Megköszönjük mindazok jószándékú adakozását, akik a Püspöki Kar nagyböjti tartós élelmiszer gyűjtésében részt vettek. A Jóisten sokszorosan fizesse meg segítségüket! A jövő héten a Szentföld javára lesz gyűjtés templomainkban.
  3. Március 25-én a hölgyeket várjuk lelki napra, melynek meghívott előadója Keresztes Ilona, a Magyar Rádió szerkesztő-riportere lesz az előadó. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A zárómisét 12:00 órakor püspök atya celebrálja.
  4. Az Egyházmegye idén is várja a középiskolás, egyetemista fiatalokat a 7 templom zarándoklatra március 25-én. Zárómisét 16:00 órakor püspök atya celebrálja. Részletek a plakáton olvashatóak.
  5. Szombaton, március 25-én, ünnepeljük Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepét. A reggel 7:30-kor gyászmise a héten eltemetett halottainkért. Az esti 6 órai ünnepi mise keretében tartjuk a veszélyben lévő magzatok Lelki Örökbefogadásának ünnepélyes ígérettételét. Ebben az imamozgalomban konkrét személyek arra kötelezik magukat, hogy 9 hónapon át, minden nap imádkoznak egy veszélyben lévő magzatért, illetve a családi környezetéért hogy ott szeretetben és elfogadva nőhessen fel. Bátorítunk mindenkit, hogy minél többen kapcsolódjanak be az imamozgalomba.  Az esti szentmisére az oltárszolgálatba szeretettel hívjuk és várjuk az akolitusokat és a ministránsokat!
  6. A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Nyíregyházi Csoportja „Apaként egy Down-szindrómával élő gyerek családjában” címmel szervez előadást és beszélgetést március 28-án 18:00 órakor a Nyíregyházi Evangélikus Egyházközség gyülekezeti termében.  Az előadást tartja és a beszélgetést vezeti Kisari Károly a Rejtett Kincsek Down Egyesület elnöke. Beszélgetőtársak: Ősz Tibor görögkatolikus parókus és Dr. Szécsi Attila főorvos. Részletek a hirdetőtáblán olvashatóak.
  7. Április 1-én, szombaton tartjuk a 30. Városi Keresztutat. A keresztút a Vasgyár utcai Szent Antal – kápolnától indul délután 2 órakor, és a temetőben ér véget. Keresünk még hangosítást hordozó fiatalokat.
  8. Április 15-én,  szombaton a Nyírszőlősön lévő Verba tanyán egyházközségi bált szervezünk 14 éven felülieknek. A részvétel 15.000Ft/fő árba kerülnek, mely tartalmazza a vacsora árát. Tombola felajánlásokat elfogadunk. Jegyek a plébánián péntekenként 9.00-19.00 között megvásárolhatóak. Egyéb időpontokban a +3630/776-4492 telefonszámon lehet egyeztetni.