24 órás rózsafüzér imára hívnak a Világban Élő Kármeliták

A Nagyboldogasszonyról nevezett Világban Élő Kármelita Közösség (VÉK) nyíregyházi tagjai a járvány idején elcsendesedtek és elvonultak otthonaik külső világtól elzárt klauzurájába – tudtuk meg Zsatkuné Szabó Mónikától, a VÉK nyíregyházi közösségének vezetőjétől. De a kármeliták elcsendesedése aktív, imádsággal teli: bekapcsolódtak egy 365 napig tartó 24 órás, nonstop rózsafüzér imafolyamba, melyhez a csatlakozni szándékozók jelentkezését várják. 

A járványügyi helyzetben a VÉK tagjai missziójuknak tekintik, hogy otthonaikból imádkozzanak a betegségben szenvedőkért, orvosokért, ápolókért, a nehéz helyzetbe kerülő testvéreinkért, papjainkért, a tőlük kért imaszándékokért és Egyházunk közösségeinek megújulásáért.

Most besétálunk egy látszólag kellemetlen időszakba, amely sokak számára komoly krízises időszak lesz, de ebből azért jól is ki lehet jönni, pl. úgy, hogy minőségében megváltozik az Úrral, s egymással való személyes kapcsolatunk. Maga a kapcsolat változik, formálódik, alakul át, s érlelődik. Jó ez, szép ez, ha nehéz is – olvasható a kármeliták imádságra hívó buzdításában.

Akik csatlakozni szeretnének és szeretnének lélekben egyesülve a Világban Élő Kármelitákkal együtt imádkozni, további információért keressék a VÉK információs oldalán található elérhetőségeket ide kattintva.

© Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház