2017. 12 .31.

** EGYHÁZKÖZSÉGI HIRDETÉSEK **

SZENT CSALÁD VASÁRNAPJA

 1. December 31-én, a Szent Család vasárnapján, a polgári év utolsó napján az este 18 órakor kezdődő hálaadó szentmise végén rövid szentségimádásban köszönjük meg az Úr Jézusnak az idei évben kapott kegyelmeket és kérjük továbbra is irgalmas szeretetét.
 2. Január 1-én, Szűz Mária istenanyaságának ünnepén, vasárnapi miserendet tartunk. Ez a nap parancsolt ünnep, így a szentmisén való részvétel minden katolikus számára kötelező.
 3. Január 4-én, csütörtökön az esti szentmisében a papi és szerzetesi hivatásokért imádkozunk, majd szentségimádást tartunk.
 4. Január 5-én, pénteken elsőpéntek lesz, a reggel 7.30-kor és az este 18 órakor kezdődő szentmise után elimádkozzuk a Jézus Szíve litániát.
 5. Január 6-án, szombaton, URUNK MEGJELENÉSE, VÍZKERESZT ünnepe lesz: minden szentmise elején vízszentelést végzünk, hogy a hívek hazavihessék a megáldott vizet otthonaikba. A szentmisék reggel 6.45, 7.30, 9 és este 18 órakor kezdődnek.
  Az esti ünnepélyes szentmisére várjuk a ministránsokat és az akolitusokat! Örökösföldön 18 órakor ünnepi szentmisét végzünk. Ezen a napon a hívek számára kötelező a szentmisén való részvétel.
 6. Vízkeresztet követően a hagyományokhoz híven lehetősége lesz minden családnak, hogy otthonukat az atyák megszenteljék, emlékeztetve arra, hogy az egész életünk, életterünk, a “Szent” -hez, Istenhez tartozik. Jelentkezni és időpontot egyeztetni a plébánia irodájában lehet.
 7. Egyházközségi Bált szervezünk 2018. február 9-én, pénteken a Kemence Csárdába. Bővebb tájékoztató és jegyvásárlás január 7. után a plébániai irodában. Szeretettel hívjuk a kedves Testvéreket!
 8. Január 5-től (péntek) folytatódnak a hittanórák, este 19 órától pedig ismét BIBLIAÓRÁT tartunk a plébánián.
 9. Mindenkinek Békés, boldog, Istentől áldott új esztendőt kívánunk! Hálásan köszönjük minden Kedves Testvérünknek az elmúlt évben nyújtott anyagi, természetbeni támogatását és a templom takarításában, ünnepekre való felkészülésben való segítségnyújtást!

Köszönjük, hogy sokan meghallották Jézus hívó szavát és segítettek Egyházközségünk ünnepségein, rendezvényein! A jó Isten adjon sok erőt, egészséget és további lelkesedést Egyházközségünk és családjaink építésében az új esztendőben is!

Dicsértessék a Jézus Krisztus!