2018. 07. 15.

 

** EGYHÁZKÖZSÉGI HIRDETÉSEK **

ÉVKÖZI XV. VASÁRNAP

  1. Július 15-én, vasárnap 17.30-kor esti dicséretet, vesperást végzünk templomunkban.
  2. 2018. július 20-án, pénteken este 19 órakor a Cukorbetegek Nyíregyházi Egyesületének szervezésében, a Cantemus Kórus közreműködésével jótékonysági hangverseny lesz társszékesegyházunkban. Szeretettel várják a zenekedvelőket, támogatókat.
  3. NÉMETH ISTVÁN atya társszékesegyházunkban 2018. július 22-én, vasárnap 9 órakor mutatja be ünnepi újmiséjét. A szép és felemelő ünnepre szeretettel hívjuk a kedves testvéreket. Adjunk hálát, hogy egyházmegyénkben újabb papi hivatás született, és kérjük életére, lelkipásztori munkájára Isten áldását.
  4. A DEBRECEN – NYÍREGYHÁZI EGYHÁZMEGYE BÚCSÚJA a hagyományokhoz híven a MÁRIAPÓCSI KEGYTEMPLOM tábori oltáránál kerül megrendezésre 2018. július 29-én, vasárnap, amelyre autóbuszt indítunk. A busz a társszékesegyház mellől indul reggel 8.00 órakor. Jelentkezni a sekrestyében és a plébánián lehet. Az útiköltség ára 1000 Ft. Az ünnepi szentmisét PALÁNKI FERENC megyéspüspök mutatja be délelőtt fél 11 órakor. A szentmisén koncelebrálnak egyházmegyénk papjai. A társszékesegyházban ezen a vasárnapon a 9 és fél 11 órai szentmisék elmaradnak. Örökösföldön és Nagycserkeszen sem tartunk szentmiséket.
  5. 2018. augusztus 12 – 15. között az Egri Érseki Szeminárium hivatásgondozó lelkigyakorlatra várja, azokat a 14. életévüket betöltött fiúkat, férfiakat, akik a papi hivatás gondolatával foglalkoznak. A programról bővebb tájékoztatás kérhető a plébánián.
  6. A Medjugorje-i Kegyhelyre szervez zarándokvonatot a Misszió Tours Utazási Iroda 2018. szeptember 2 – 6. között. Egyházközségünk tagjainak korlátozott számban kedvezményes áron tudnak helyeket biztosítani. Jelentkezés és bővebb tájékoztatás a plébániai irodában kérhető.

Dicsértessék a Jézus Krisztus!