2020. 03. 15.

** EGYHÁZKÖZSÉGI HIRDETÉSEK **

Nagyböjt harmadik vasárnapja

 

1. A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye főpásztora, Palánki Ferenc megyéspüspök a kialakult járványügyi helyzet miatt a következő hetekre tervezett nagylétszámú plébániai rendezvények, kirándulások, utazások későbbi időpontokra halasztását kéri egyházmegyénk plébániai közösségeitől.

2. Az intézkedés miatt biztosan elmarad a március 21-re meghirdetett egyházmegyei női lelkinap, és elmarad a hagyományos Városi Keresztút. A KÉSZ szervezésében meghirdetett „Keresztény társadalmi elvek a gazdaságban” című előadása szintén elmarad. De nem változik templomunk liturgikus rendje, és nem változnak a szentmisék kezdési időpontjai. 

Az alábbi programok megtartásra kerülnek:

3. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia idén is meghirdeti a tartós élelmiszergyűjtést március 15. és 22. között. A felajánlásokat templomunkban a Szent József-oltár előtt helyezhetik el a kedves hívek. További információ a hirdetőtáblán olvasható.

4. A Serra Közösség szervezésében Zubály Lajos napkori plébános tart előadást március 18-án, szerdán este 19 órától a szentmise után a plébánia dísztermében az Eucharisztikus Kongresszus előkészületének jegyében.

5. A házaspárokért imádkozunk március 22-én, vasárnap 16 órától a Házaspárok útja stációinál, Sóstón.

6. Az Északi temető Korányi úti ravatalozójánál lévő „Meg nem született magzatok” emlékművének ökumenikus megáldása lesz március 25-én, 16 órától.

7. Jubiláns házaspárok megáldása március 25-én, szerdán a 18 órakor kezdődő szentmisén. Kérjük azokat a házaspárokat, akik ebben az évben ünneplik házasságkötésük 25, 50, 55, 60. vagy épp 65. évfordulóját, és szeretnének áldásban részesülni, a honlapunkról letölthető vagy a plébánián elérhető jelentkezési lapon jelezzék szándékukat.

8. A betegek szentségének március 29-re tervezett közösségi kiszolgáltatása a kialakult járványügyi helyzet miatt ELMARAD. Lehetőséget biztosítunk azonban a szentséghez járulni kívánó idős és súlyos betegeknek a szentség otthonaikban történő kiszolgáltatására. Kérjük, hogy szándékukat a plébániai irodában jelezni szíveskedjenek.

9. Azoknak az időseknek a jelentkezését is várjuk, akik a húsvét előtti szentgyónáshoz és szentáldozáshoz otthonukban szeretnének járulni. Kérjük, jelezzék szándékukat a plébánián.

 

Dicsértessék a Jézus Krisztus!