2018. 12. 02.

** EGYHÁZKÖZSÉGI HIRDETÉSEK **

ADVENT I. VASÁRNAPJA

  1. December 2-án, vasárnap délután 16.30-kor ökumenikus imádság keretében gyújtjuk meg városunk adventi koszorúján az első gyertyát a városháza előtt, majd 17 órától adventi zenés áhítatot tartunk a társszékesegyházban.
  2. Az elmúlt évekhez hasonlóan ismét adventi vásárt rendez a Karitász. December 2-án, vasárnap a szentmisék után a bejáratnál újságot, naptárat, adventi koszorút lehet vásárolni. A bevételből 300 család karácsonyi élelmiszercsomagját finanszírozzák. Köszönjük a kedves hívek támogatását!
  3. December 5-én, szerdán délelőtt Baba-Mama Klub, majd az esti szentmise után taizéi szentségimádási órát tartunk. Adventi időben a bibliaóra elmarad.
  4. December 3-án reggel elkezdjük adventi hajnali RORÁTE szentmiséket. Buzdítjuk a kedves testvéreket, hogy minél többen vegyünk részt rajta. Hozzunk ennyi áldozatot Krisztusért és saját lelkünk üdvösségéért. Az előző évekhez hasonlóan az idei adventi roráte szentmisék után hétfőtől péntekig reggelivel várjuk a hajnali szentmisére érkezező testvéreket a plébánia dísztermében. A reggelihez szívesen fogadunk élelmiszer felajánlást.
  5. Egymillió csillag a szegényekért az egyházmegyei karitász szervezésében: december 6-án, csütörtökökön este templomunkban 17 órától jótékonysági hangverseny, 18 órától szentmise. A templom bejáratánál árusított gyertyák megvásárlásával járulhatunk hozzá a szegények támogatásához. Részletek a plakáton olvashatóak.
  6. December 7-én, elsőpénteken 18 órai kezdettel Vörös András atya, a magyarországi kármelita rend tartományfőnöke az általa celebrált szentmise keretében feladja a skapulárét az arra jelentkezett hívek számára. Akik még nem regisztráltak, megtehetik a Nagyboldogasszonyról nevezett Világban Élő Kármelita Közösség 06-30-4931919-es telefonszámán. A jeles eseményre várjuk a már skapulárét viselő testvéreinket is.
  7. A Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház szkólája felvételt hirdet általános- és középiskolás fiatalok részére szertartásokon történő liturgikus énekszolgálatra. A templomi gyermekkórusba olyan fiatalok jelentkezését várjuk, akik tudnak és szeretnek énekelni. A próbákat péntekenként 17 órakor tartjuk a plébánián. A jelentkezők meghallgatása is a próbákon történik.
  8. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzmegelőzési Bizottság felhívja a lakosság figyelmét, hogy az adventi időszakban a gyertyák használatát kellő körültekintéssel végezzék a lakástüzek megelőzése érdekében.

 

Dicsértessék a Jézus Krisztus!