2019. 12. 01.

** EGYHÁZKÖZSÉGI HIRDETÉSEK **

ADVENT I. VASÁRNAPJA

 

  1. A mai nappal, advent első vasárnapján megkezdődik az új egyházi év.
  2. Adventi gyertyagyújtás lesz Nyíregyháza főterén december elsején 16.30-órakor.
  3. Advent vasárnapjain este 7 órától zenés áhítatot tartunk templomunkban. December 1-jén este a „Legkedvesebb megváltó” címmel Szerdahelyi Pál, Karmanóczki Attila és Gyöngyössy-Szabó Viktor Gábor hangversenyét hallhatjuk. Jövő vasárnap, december 8-án a Nyíregyházi Egyetem Gaudemus kórusa vezeti az adventi áhítatot Kerekes Rita karnagy vezényletével.
  4. Adventben minden hétköznap rorate szentmisét tartunk reggel 6 órakor. A szentmisék után szeretettel várjuk a híveket egy szerény reggelire a plébánián. A vendéglátáshoz minden adományt és segítséget szívesen fogadunk.
  5. December 5-én, csütörtökön este Bibliaóra a plébánián.
  6. Jótékonysági akciót szervez egyházközségünk az adventi időszakban Csángóföldön és Kárpátalján élő magyar családok javára. Tartós élelmiszert lehet adományozni a már ismert kék vödrökben, de gyűjtünk még jó állapotban levő készségfejlesztő játékokat is óvodáknak. Ezeken túl lehetőség van az ott élő családok közvetlen pénzbeli támogatására is, amelyet tüzelővásárlásra, rezsiköltségeik fizetésére tudják majd fordítani. A pénzadományt az erre a célra előkészített borítékokban helyezhetik el. Részletes tájékoztató a borítékokban található. Minden egyes adományt munkatársaink közvetlenül a családoknak adnak át, és írásos visszaigazolást kérünk.
  7. Szeretettel ajánljuk az Új Embert és egyéb egyházi sajtót a hívek figyelmébe, melyek megvásárolhatók a templom főbejárata melletti polcokról.
  8. Ugyanitt található egy könyvespolc is lelkiségi témájú könyvekkel és folyóiratokkal, melyeket ingyenesen haza lehet vinni, majd elolvasást követően visszahozni, hogy mások számára is elérhető legyen. Ide várjuk lelkiségi, teológiai témájú könyvfelajánlásaikat is.

 

Dicsértessék a Jézus Krisztus!