2019. 04. 07.

** EGYHÁZKÖZSÉGI HIRDETÉSEK **

NAGYBÖJT V. VASÁRNAPJA

 

 1. Templomunkban a nagyböjti lelkigyakorlat befejező részét Takács János szabolcsi főesperes április 7-én, vasárnap az esti szentmise keretében tartja.
 2. Az április 7-ei perselyadományokat a Szentföld javára gyűjtöttük. Köszönjük a nagylelkű támogatást.
 3. Az Idősek Akadémiája csoport április 9-én 14 órától a plébánia dísztermében tartja soron következő rendezvényét, melynek témája: „Húsvéti hagyományok, népszokások”. Előadó: Dr. Bodnár Zsuzsanna néprajzkutató.
 4. A Szülők Akadémiája előadássorozat keretében április 12-én, pénteken 17.30-tól Dr. Sátorhegyi Éva gyermekpszichiáter és Felföldi László plébános atya előadására várunk minden érdeklődőt, különösen a szentségek felvételére készülő gyermekek szüleit a plébánia dísztermébe.
 5. Április 13-án, szombaton tartjuk a 28. VÁROSI KERESZTUTAT. A keresztút a Vasgyár utcai Szent Antal-kápolnától indul délután 2 órakor és a temetőben ér véget. A keresztútra ének- és imafüzetek megvásárolhatók a sekrestyében és a plébánián. Ára: 300 Ft.
 6. Ugyanezen a napon a Kodály Zoltán Általános Iskola Kodály Termében jótékonysági est lesz a Patrónus Egyesület javára 18 órától.
 7. Virágvasárnap (április 14-én) a szentmisék elején barkaszentelést végzünk.
 8. A Dorkász Szolgálat Keresztény Alapítvány több évtizede segíti a Kárpátalján élő magyar testvéreinket. Április 7-én délelőtt az ún. kék vödör akció keretében lehetőség lesz az általuk kínált vödrök megvásárlására, illetve csekkek elvitelére. Mi nagyon szeretnénk, ha ebből a kezdeményezésből egy élő kapcsolat alakulna ki a kárpátaljai egyházközségekkel. A vödrök és további részletek a segítőknél a kijáratnál kérhetők.
 9. Elkezdődött a borbányai templom felújítása, melyre szeretettel fogadjuk a további felajánlásokat.
 10. A Szent Sír virágaira várjuk a hívek nagylelkű adományait.
 11. Május 1-én egyházközségi kirándulást szervezünk Nagyváradra. Az utazás költsége 5 000 Ft/fő, mely tartalmazza az ebédet és a belépőket is. Jelentkezni a plébánián lehet.

 

Dicsértessék a Jézus Krisztus!