2018. 02. 18.

 

** EGYHÁZKÖZSÉGI HIRDETÉSEK **

NAGYBÖJT I. VASÁRNAPJA

  1. Szeretettel hívjuk a családokat, házaspárokat közös imára a Sóstó körüli sétányon található Házaspárok útja stációihoz február 18-án, vasárnap 15 órára. Délután fél 6-kor esti dicséretet, vesperást imádkozunk családjainkért.
  2. A Serra Közösség szervezésében tart előadást Dr. Seregély István érsek úr 2018. február 21-én, szerdán az esti szentmise után, 19 órától a plébánia dísztermében. Az előadás témája: Az Oltáriszentség az Egyház életében. Minden kedves érdeklődőt szeretettel hívunk és várunk!
  3. Február 22-én, csütörtökön Szent Péter apostol székfoglalásának ünnepe lesz. Szentmisék a szokott időben kezdődnek.
  4. Keresztúti ájtatosságot tartunk a nagyböjti szentidőben minden pénteken du. negyed 6-tól templomunkban. Kérjük a kedves testvéreket, hogy minél többen vegyünk részt rajta.
  5. Ministráns foglalkozást, találkozót tartunk február 24-én, szombaton fél 10-től fél 12-ig a plébánián. Szeretettel várunk minden ministránst!
  6. Jövő vasárnap, február 25-én, országos gyűjtést tartunk a katolikus iskolák javára. Szeretettel köszönjük meg a kedves hívek minden eddigi támogatását, amivel az egyházi iskolák működését segítették, és kérjük további támogatásukat is. Egyházmegyénkben az elmúlt években – hála Istennek – gyarapodott az egyházi fenntartású iskolák száma: jelenleg 8 oktatási intézmény van, ahol ebben a tanévben kb. 3600 gyermek tanul. Így az állami támogatás, a nyertes pályázatok mellett az egyházmegye részéről is egyre több ráfordítással jár az iskolák fenntartása. Mindnyájunk közös ügye, hogy iskoláinkban eredményes nevelői munka folyjék. Ehhez kérjük híveink imáit és nagylelkű adományait.
  7. Emlékeztetjük a Kedves Testvéreket, hogy lehetőségük van adójuk 1 + 1 % – át, a Magyar Katolikus Egyház, valamint egyházközségünk alapítványa javára felajánlani. Egyházunk technikai száma: 0 0 1 1. Alapítványunk neve tavaly megváltozott: Nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya Alapítvány néven szerepel, de az adószáma nem változott. Alapítványunk adószáma megtalálható a hátsó perselynél. A felajánlásokat előre is köszönjük!

 

Dicsértessék a Jézus Krisztus!