2020. 03. 08.

 

** EGYHÁZKÖZSÉGI HIRDETÉSEK **

Nagyböjt második vasárnapja

 

 1. Március 11-én, szerdán Férfi Klubba várjuk az érdeklődőket.
 2. Március 12-én, csütörtökön este 19 órától bibliaóra a plébánián.
 3. Március 13-án, pénteken 19 órától taizéi imaóra lesz a társszékesegyházban.
 4. Nagyböjt péntekjein az esti szentmise előtt keresztúti ájtatosságot végzünk templomunkban.
 5. Szentgyónási lehetőséget biztosítunk a nagyböjti időben minden szentmiséhez kapcsolódóan, de különös tekintettel a pénteki és szombati misék alkalmával.
 6. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia idén is meghirdeti a tartós élelmiszer gyűjtést március 15. és 22. között. A felajánlásokat templomunkban a Szent József-oltár előtt helyezhetik el a kedves hívek. További információk a hirdetőtáblán olvashatók
 7. Március 17-én, kedden a Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán a KÉSZ szervezésében „Keresztény társadalmi elvek a gazdaságban” címmel tart előadást Dr. Baricz Sarolta Laura és Fóris Ferenc. Mindenkit hívnak és várnak szeretettel.
 8. A Serra Közösség szervezésében Zubály Lajos napkori plébános tart előadást március 18-án, szerdán este 19 órától a szentmise után a plébánia dísztermében az Eucharisztikus Kongresszus előkészületének jegyében.
 9. A házaspárokért imádkozunk március 22-én, vasárnap 16 órától a Házaspárok útja stációinál, Sóstón.
 10. Jubiláns házaspárok megáldása Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén, március 25-én, szerdán a 18 órakor kezdődő szentmisén. Kérjük azokat a házaspárokat, akik ebben az évben ünneplik házasságkötésük 25, 50, 55, 60. vagy épp 65. évfordulóját, és szeretnének áldásban részesülni, a honlapunkról letölthető vagy a plébánián elérhető jelentkezési lapon jelezzék szándékukat.
 11. A betegek szentségének kiszolgáltatása történik idős és súlyos betegek részére a március 29-i szentmiséken. Előzetesen jelentkezés szükséges a honlapunkon található, vagy a plébánián elérhető adatlap kitöltésével. A szentség felvétele előtt szentgyónáshoz járulni szükséges. Kérjük a testvéreket, hogy a nehezen mozgó, beteg emberek misére szállításában közreműködni szíveskedjenek.
 12. Egyházmegyei lelkinapot rendezünk nőknek március 21-én, szombaton. A részvétel internetes regisztrációhoz kötött. További információk a hirdetőtáblán és a honlapunkon találhatók.

 

Dicsértessék a Jézus Krisztus!