2018. 08. 05.

 

** EGYHÁZKÖZSÉGI HIRDETÉSEK **

ÉVKÖZI XVIII. VASÁRNAP

  1. Augusztus 5-én, vasárnap 17 órakor szentségimádást végzünk templomunkban családjainkért, egyházközségünk minden tagjáért.
  2. Augusztus 6-án, hétfőn Urunk színeváltozásának ünnepe lesz egyházunkban.
  3. A Filharmónia Magyarország és egyházközségünk szervezésében Epigrammák címmel nyáresti orgonakoncertet ad Tóka Ágoston, Zemlényi Eszter szoprán énekes közreműködésével társszékesegyházunkban 2018. augusztus 10-én, pénteken 19.30-kor. Jegyek válthatók a Turisztikai Irodában vagy az előadás előtt a helyszínen!
  4. Már előre jelezzük a kedves Testvéreknek, hogy augusztus 15-én, szerdán, Szűz Mária mennybevétele (Nagyboldogasszony) parancsolt ünnepén,  szentmisék a társszékesegyházban reggel 7, 9 és este 18 órakor kezdődnek. Az ünnep miatt ezen a napon a plébániai ügyfélfogadás szünetel. Az este 18 órakor kezdődő szentmisében a Nagyboldogasszonyról nevezett Világban Élő Kármelita Közösség megalakulásának és több testvérünk végleges ígérettételének és beöltözésének lehetünk tanúi. A szentmisét megelőzően 17 órától szentségimádást végzünk, majd 17.30-tól a Kármelhegyi Boldogasszony litániáját imádkozzuk közösen. A felemelő ünnepre szeretettel hívjuk a kedves Testvéreket.
  5. Szintén augusztus 15-én, az esti szentmise után 20 órakor ünnepi Kurzusnyitó Jótékonysági Hangverseny lesz a XII. Cantemus Nemzetközi Kórusfesztivál alkalmából a társszékesegyházban. A hangversenyen a Jósa András Kórház Geriátriai Osztályának javára gyűjtést rendeznek. Minden kedves zenekedvelőt, érdeklődőt szeretettel hívunk és várunk!
  6. Palánki Ferenc püspök atya augusztus elsejével NAGY ZSOLT káplán atyát kinevezte Demecser plébániai kormányzójává. Zsolt atyának köszönjük az itt töltött 2 évet és az értünk végzett munkáját. Imáinkban kérjük a Jóisten áldását életére és munkájára, hogy méltón tölthesse be hivatását. Zsolt atya augusztus 19-én, vasárnap a 18 órai szentmisében búcsúzik el egyházközségünktől. Jöjjünk el minél többen!
  7. A medjugorjei kegyhelyre szervez zarándokvonatot a Misszió Tours Utazási Iroda 2018. szeptember 2 – 6. között. Egyházközségünk tagjainak korlátozott számban kedvezményes áron tudnak helyeket biztosítani. Jelentkezés és bővebb tájékoztatás a plébániai irodában kérhető.

Dicsértessék a Jézus Krisztus!