2019. 10. 13.

 

** EGYHÁZKÖZSÉGI HIRDETÉSEK **

Évközi 28. vasárnap

 

 1. Október hónapban az esti szentmisék előtt negyed 6-tól rózsafüzért imádkozunk.
 2. Kerékpártúrát szervezünk október 13-án, vasárnap. Útvonalterv: Nyíregyháza – Oros. Indulás 15 órakor a templom melletti parkolóból.
 3. Október 13-án, vasárnap este tartják az idei utolsó engesztelést a kertvárosi Fatimai Szűz-templomban. Mindenkit szeretettel várnak.
 4. Eperjes Károly színművész mondja el gondolatait az Eucharisztiáról október 16-án, szerdán az esti szentmise után a társszékesegyházban a Serra Közösség szervezésében.
 5. Plébániai felújítási munkálatokhoz, tereprendezéshez kérünk segítséget Apa-Fia Nap keretében október 19-én, Feladatunk a plébániai pincehelyiség meszelése és rendbetétele, továbbá erdőkarbantartási munkálatok végzése. A munkálatok reggel 8-tól délután 3 óráig tartanak. Hívjuk és várjuk a férfiakat és a nagyfiúkat! Akik részt tudnak vállalni a munkálatok végzésében, kérjük, jelezzék a plébánián.
 6. Szemlélődő ima október 20-án, vasárnap 16 órától a plébánia közösségi termében.
 7. Kirándulást szervezünk október 23-ra Nagykároly – Kaplony – Adyfalva útvonalon. A jegyek 3500 Ft / fő áron vásárolhatók meg a plébánián.
 8. Brenner József atya, Boldog Brenner János vértanú testvére tart előadást testvére életéről október 23-án, szerdán 15 órakor a Napkori Római Katolikus Templomban.
 9. A Szent Imre Katolikus Gimnázium október 15-én nyílt napot tart, melyre nagy szeretettel várják az iskola iránt érdeklődő negyedikes, hetedikes és nyolcadikos diákokat. Bővebb információk a hirdetőtáblán találhatók.
 10. A Nyíregyházi Római Katolikus Egyetemi Lelkészség találkozót szervez a városban tanuló egyetemisták, főiskolások számára kéthetente szerdai napokon. Első alkalommal október 16-án, szerdán este 19 órakor várja az érdeklődő hallgatókat Nagy Csaba atya, egyetemi lelkész a Campus Kollégium K/12-es termében.
 11. Október harmadik vasárnapja II. János Pál pápa rendelkezése szerint a világmissziók vasárnapja, így október 20-án, vasárnap a perselypénz-adományokat a missziók javára ajánljuk fel.
 12. Novemberben minden este gregorián szentmisét mutatunk majd be halottainkért. Borítékok elvihetők a hátsó perselytől, melyben elhelyezhetik elhunyt szeretteik neveit és felajánlásukat! Kérjük, minél többen emlékezzünk meg halottainkról az Úr oltáránál is!

 

Dicsértessék a Jézus Krisztus!