A Billings Módszer: a természetes családtervezés bemutatásával folytatódott a Házasság hete a plébánián

A Házasság hete programsorozat részeként február 12-én, hétfőn este a társszékesegyház plébániáján Lukács László és felesége, Krisztina, a Magyarországi Billings Központ vezetői tartottak előadást a hazánkban még kevésbé ismert ovulációs módszerről.

A Billings Ovulációs Módszert Evelyn és John Billings katolikus, ausztrál orvosházaspár dolgozta ki 1953-ban. Az Egészségügyi Világszervezet 1988-ban ismerte el hivatalosan, mint a természetes családtervezés tudományos módszerét. Alapja az önmegfigyelés – eszközök és gyógyszerek használata nélkül. Az előadók kiemelték, hogy bár a mai világban a fogamzásgátlás nagyon elterjedt a keresztény házasságokban is, maguk a mesterséges szerek rendkívül károsak az egészségre és a női szervezet későbbi termékenységét is elnyomhatják. Hangsúlyozták, hogy az emberi élet védelme érdekében az egyház a természetes családtervezés híve.

A Billings Módszernek nincs semmilyen mellékhatása, védi az életet: a nő, a magzat és a házaspár életét. A méhnyakban termelődő nyák változásait kíséri figyelemmel, amely segítségével pontosan meg lehet határozni a ciklus termékeny időszakát és a tüszőrepedés idejét, így a házaspár közösen dönthet arról, hogy mikor alkalmas vagy épp nem alkalmas az idő a gyermekáldásra. A módszer képzett oktató segítségével könnyen és gyorsan megtanulható.

A Billings Módszert II. János Pál Pápa is elismerte és támogatta, aki jó barátságot ápolt a Billings házaspárral. Világszerte több mint száz országban oktatják, és nagyon nagy sikere van mind a keresztény, mind a nem keresztény kultúrkörben is.

A Magyarországi Billings Központ Nyíregyházán működik. A szervezet honlapja itt elérhető.

@ Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház