A gyermekeket ünnepelték Harangodon

Már hagyomány, hogy a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye Lelkipásztori Intézetének Hitoktatási Irodája a festői szépségű Harangodon rendezi az egyházmegyei gyermeknapot. Idén 13. alkalommal találkoztak egymással az egyházmegyénk plébániái képviseletében érkezett gyermekközösségek. A rendezvényről Kardos György, a Hitoktatási Iroda koordinátorának beszámolója az Egyházmegyei Lelkipásztori Intézet honlapján:

“Az idei esztendőben május 12-én rendeztük a Nagykálló melletti Harangodon az Egyházmegyei Gyereknapot. A jó adottságú, szép környezetben fekvő táborhelyen az eddigieknél is színesebb játéklehetőségekkel vártuk a résztvevő gyerekeket, akik az idén több mint harminc településről mintegy 500-an érkeztek.

A programok lebonyolításában 80 nyíregyházi fiatal munkatárs vett részt, köztük a Szent Imre Katolikus Gimnázium és Általános Iskola cserkészei, a leveleki plébánia stábja kisvárdai fiatalokkal, valamint Debrecenből érkezett a Máltai Játszóház.

A programok az ismerkedés után akadályversennyel és sorversennyel folytatódtak, melyen a gyerekek plébániai csapatukkal vettek részt, majd délután sok lehetőség között választhattak a résztvevők: a cserkészek ötletes, saját készítésű fa játékai, táncház, lovaglás, pónifogat, állatsimogató, kézműves ház, labdajátékok, valamint a Máltai Játszóház programjaiban óriás társasjáték, arcfestés, origami, kreatív foglalkozás. Közben hatalmas mennyiségben fogyott a helyszínen kemencében sült kenyérlángos.

A záró szentmise Nagy Zsolt egyházmegyei ifjúsági referens atya, a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház káplánja celebrálásával, a Képmás zenekar közreműködésével valóságosan a nap csúcspontja volt.

A rendezvényen rengeteg fotó készült a színes, gazdag programokról és a lelkes résztvevőkről, melyeket az egyházmegye és a Lelkipásztori Intézet közösségi felületein megtekinthetők.

 

Köszönet mindenkinek, aki hozzájárult az egyházmegyei gyermeknap megrendezéséhez!”

Kardos György
szervező

 

A plébániai csapatversenyek helyezettjei:

  1. Nyírkarász I. csapat
  2. Rakamaz
  3. Kisvárda I. csapat

 

Az egyházmegyei lelkinapról készült fotók az ELI közösségi oldalán!