A társszékesegyházban mutatott be szentmisét Magyarország apostoli nunciusa

Michael August Blume SVD, Magyarország apostoli nunciusa 2019. szeptember 24-26. között a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyében tesz látogatást. A szentszéki követet – aki Nyíregyházára, Kisvárdára és Debrecenbe látogat – Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök fogadta. Szeptember 24-én, Szent Gellért püspök emléknapjának ünnepén, este 18 órakor Michael August Blume szentmisét mutatott be Nyíregyházán, a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban. Az apostoli nuncius a szentmisét magyar nyelven celebrálta.

Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök prédikációja kezdetén köszönetet mondott hazánk apostoli nunciusának, amiért elfogadta a meghívást és ellátogatott egyházmegyénkbe: „Szent Gellért püspök és vértanú ünnepe van, akiről tudjuk, hogy távoli országból jött ide azzal a céllal, hogy tanítson bennünket, s élete példájával erősítse a magyarságban a keresztény hitet. Ezt köszönjük meg nuncius úrnak is. Eljött és a Szentatya szeretetével fordul hozzánk, ezáltal tanítja az itt élő népet az egyre szorosabb kapcsolatra Jézus Krisztussal. Köszönjük, hogy itt van velünk, és ezt a néhány napot a mi egyházmegyénkben tölti, hogy bátorítson, erősítsen bennünket!”

A megyéspüspök arra hívta fel figyelmünket prédikációjában, hogy mindannyian felelősek vagyunk a saját üdvösségünkért. Szent félelemben élve, másokat szolgálva kell jól élnünk, jó döntéseket hoznunk és vigyáznunk, nehogy megbántsuk Istent. Vegyünk példát Szent Gellért püspökről, aki egész életében Isten akaratát követte és engedte, hogy az Úr megvalósítsa őt, s vezesse az általa kijelölt úton.

A szentmise végén Felföldi László atya mondott köszönetet az apostoli nunciusnak, amiért látogatásával a keresztény közösség egységét erősíti és újítja meg a szívünkben. A plébános háláját fejezte ki az apostoli nuncius imáiért és a koncelebráló atyák szolgálatáért.

Forrás: Kovács Ágnes / Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye honlapja

 

© Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház