Adventi adakozás – Jó helyre kerültek az adományok

Plébániánknak címzett levelében fejezte ki személyes köszönetét és háláját Fehér Ferenc, a „Szent Márton Karitász” Kárpátaljai Jótékonysági Alapítvány vezetője az egyházközségünk hívei által 2019 adventjében adományozott nagylelkű támogatásért. A napokban érkezett levélben olvasható, hogy a pénzfelajánlások kivétel nélkül többgyermekes családokhoz, betegekhez, rokkantakhoz, gyermekeiket egyedül nevelő, igen rossz anyagi helyzetben lévő embertársainkhoz kerültek.

„Nagy hálával köszönöm meg minden rászoruló nevében ezt a programot. Köszönöm minden adakozó embernek, hogy saját bérükből, nyugdíjukból nagylelkűen támogatták az itteni igen nehéz anyagi körülmények között élő embertársainkat. Szerintem a legnagyszerűbb, hogy ez közösen, egy lélekkel, egy időben történt meg” – olvasható a levélben.

A Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház és Főplébánia közössége 2019 adventjében indított jótékonysági gyűjtést Kárpátalján élő magyar családok javára. A Szent Márton Karitász közreműködésével bonyolított akció keretében a híveknek lehetősége volt pénzbeli támogatás küldésére is, melyet közvetlenül a rászoruló családoknak adtak át, és minden adomány átvételéről írásos visszaigazolás készült, melyet plébániánk részére a karitász képviselője hiánytalanul vissza is juttatott. Az adományok átvevői által aláírt, névre szóló igazolólapok a szentmisék után a sekrestyében vehetők át.

A Szent Márton Karitász vezetője a köszönetnyilvánítás mellett Isten áldását is kérte egyházközségünk minden tagjára a nagylelkű adományokért.

 

© Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház / PE