Az egyetlen ünnep, amikor elcsendesedik a világ…

Karácsony alkalmából a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház plébániáján készített interjút a Mesél a kávéház című internetes műsor alkotója, aki ismert, közéleti személyekkel beszélget, szándéka szerint azzal a céllal, hogy közelebbről mutassa meg a bennük rejlő EMBERT. A beszélgetőtárs ezúttal Felföldi László atya volt, a társszékesegyház plébánosa, akivel közösségről, hivatásról és a karácsony ünnepléséről beszélgetett Radvánszki Gábor.

“Az ünnep csak akkor ünnep, ha a szeretetről szól. A szenteste az egyetlen ünnep, amikor elcsendesedik a világ, a város, a tömegközlekedés. Minden azt sugallja, hogy tessék hazamenni, mert ünnepelni igazán csak otthon lehet, a családdal együtt.  De ehhez az kell, hogy megálljunk, hogy hazataláljunk. Ilyenkor mindenki sokkal érzékenyebb, gyerekek és felnőttek egyaránt, és sokkal jobban kell vigyázni a békére, a szeretetre, hogy a közös asztalnál ülve jóízűen szeressük egymást, mert csak ez ad igazán bensőséges ünnepet.

Sose felejtsük el, hogy az igazi ajándék a másik ember és mi magunk vagyunk. Meg kell becsülnöm, szeretnem kell a másikat és önmagamat, hogy éltető és segítő ajándékká váljunk. Ebben segít a karácsony üzenete: Isten önmagával ajándékozta meg a világot. Az Isten emberré lett, hogy megmutassa, az embernek is az a legcsodálatosabb életútja, ha önmagával képes megajándékozni embertársait, szeretteit, családját, mert akkor az ünnepek visszaadják, megteremtik azt a biztonságot, békét, amire mindnyájan vágyunk, és akkor igazán szép szívektől lesz szebb az emberek jövője.”

A teljes beszélgetés ide kattintva tekinthető meg.

© Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház