Az élet a szeretetben teljes – Palánki Ferenc főpásztor könyvének egyházmegyei bemutatója

AZ ÉLET A SZERETETBEN TELJES – ezzel a címmel jelent meg Palánki Ferenc püspök atya könyve. Az írást a Szent István Társulat jelentette meg a Pásztorok sorozat köteteként a 25. Szent István Könyvhéten, 2017 májusában:
“Magától értetődően hangzik püspök atya könyvének címe. Ha elemeire bontjuk – élet, szeretet és teljes – három gyakran használt kifejezés, amelyek megjelennek a hétköznapi beszédben, de sokszor bele sem gondolunk, mit jelentenek valójában. Hiszen olyan természetes! Valóban így lenne? Az életben a végtelen teremtettség jelenik meg, a szeretetben az ember számára lehetséges legnagyobb, legtöbb létezés-gesztus, s mindez a teljesben, az egészben – mondjuk ki: Istenben – ölelődik át. A fiatalok körében is népszerű püspök ezzel a lelkülettel beszél életéről, gondolatairól” – olvashatjuk a könyv ajánlásában, melynek bemutatója december 17-én lesz 15 órától lesz Nyíregyházán, a plébánia dísztermében.

 

A könyvbemutató után, 16.30-kor a városi ünnepi program keretében Püspök atya gyújtja meg Nyíregyháza adventi koszorúján a harmadik gyertyát.