Az ukrajnai háborús menekültekért hegedült Nyíregyházán Mága Zoltán

“Köszönjük Nyíregyháza! Ismét az ukrajnai háborús menekültekért hegedült Nyíregyházán Mága Zoltán” – olvasható a Liszt Ferenc-díjas magyar zenész, hegedűművész hivatalos honlapján. Az ott közölteket teljes terjedelmében az alábbiakban közöljük.

Az ukrajnai háború elől menekülők megsegítéséért tartotta 100 templomi jótékonysági koncertsorozatának második előadását Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművész hétfő este Nyíregyházán, a Magyarok Nagyasszonya Társszékesegyházban. A zsúfolásig megtelt templom közönségének adományait és a hegedűművész felajánlását a Katolikus Karitász segélyszervezettel hamarosan eljuttatják a Kárpátaljáról menekülni kényszerülő embereknek, és a határmenti ideiglenes menekültállomáson várakozó rászorulóknak. Az ukrán határ közelében lévő településeken sok ezer ember vár és keres menedéket, és a mindössze néhány váltásnyi ruhával érkezőknek, gyógyszereket, cipőket, ruhákat, élelmiszert és a legfontosabb szükségleti eszközöket, valamint az igények figyelembevételével pelenkát és bébiételt is visznek.

A karitatív missziósorozat debreceni nyitóelőadása után a nyíregyházi katolikus templomban is többszörös álló vastapssal köszönte meg a közönség Mága Zoltán hegedűművész és a Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekar művészeinek, továbbá Fischl Mónika, valamint Boncsér Gergely operaénekesek, és Szulák Andrea előadóművész fantasztikus előadását.

A nyíregyházi koncerten a jelenlétével az összefogást erősítette Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő és Dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza polgármestere is.

A karitatív koncertsorozat március 2-án Mezőtúron a Református Nagytemplomban folytatódik, de Magyarország nagyobb városai mellett a következő időszakban kistelepülésekre is eljut.

Forrás, fotó: Mága Zoltán hivatalos honlapja (magazoltan.com)