Baba-Mama Klub szerdánként a plébánián

„Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket, és ne tiltsátok el tőlem őket, mert ilyeneké az Isten országa.” (Mk 10,14) Továbbra is nagy szeretettel hívják és várják az újonnan bekapcsolódó édesanyákat babáikkal,  az édesapákat és a nagyszülőket is a társszékesegyházi plébánia baba-mama klubjába! Az alábbiakban az egyik édesanya, Krisztina gondolatait adjuk közre.

 

“Egy gyermek érkezése a családba rengeteg változást, teljesen új életkörülményeket, megváltozott kapcsolatrendszert jelent. Egy keresztény édesanya számára fontos, hogy egy olyan keresztény közösségbe tartozhasson, ahol a babavárást, a csecsemő és kisgyermek fejlődését, gondozását, táplálását, a gyermeknevelést, a családot és az anyaságot érintő kérdésekre választ kaphat, az esetleges szorongásokat, nehézségeket, az anyaszereptől való félelmet, az aggódásokat, a felmerülő kérdéseket őszintén meg tudja beszélni, támogatást kap. Sokat segíthet számára a hasonló értékrend szerint élő személyekkel való konzultáció.

A Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház plébániáján működő Baba-Mama Klub lehetőséget ad arra, hogy a Nyíregyházán élő – bármilyen felekezethez tartozó – gyermeket váró kismamák, anyukák, apukák, nagyszülők és a gyermekeik hetente találkozhassanak kor-, és sorstársaikkal. Az együttes játék és az ismerkedés fontos lehetőség mind a gyermekek, mind a szülők részére, minőségi időt töltve közösségben.

A gyerekek számára ezek az alkalmak biztosítják az első gyermektársaság, az első családon kívüli közösség élményét, közösséghez szoknak, hozzásegítve őket a fejlődéshez, szocializálódáshoz. Erősödik a szülő és a gyermek közötti kapcsolat, fejlődik a gyermek kapcsolatteremtő képessége is.

A gyermekek vidáman játszanak a gyermeksarokban rendelkezésre álló, 0-3 éves korosztály igényeihez igazodó fejlesztő, kreatív, vagy mozgásra ösztönző játékokkal, miközben az anyukák egy-egy témához kapcsolódó tapasztalataikat, véleményeiket beszélik meg egymással. A hasznos tapasztalatcserén kívül jó barátságok is kialakulnak.

A foglalkozások mellett minden hónapban előadást is szervezünk, amikor meghívott előadóval merülhetünk el az aktuális témában, melyek a női, anyai létet érintő kérdéseket foglalják magukba. Ezek az előadások természetesen anya-gyermek központúak, így míg a kicsi játszik, felfedez, ismerkedik, az anya figyelhet a szakember szavaira. Az édesanyák – ha szükséges – a szoptatást, etetést, tisztába tételt is komfortos körülmények között tudják elvégezni.

Szeretnél kimozdulni otthonról?

Örökmozgó, érdeklődő a gyermeked?

Esetleg visszahúzódó, félénk a kislányod/kisfiad és szeretnél változtatni ezen?

Vagy csak szeretnéd egy kicsit jól érezni magad és más anyukákkal beszélgetni?

Szeretettel várunk minden gyermeket, anyukát, apukát, nagyszülőt szerdánként, délelőtt 10 órától 11.30-ig a társszékesegyházi plébánia játszószobájában tartandó Baba-Mama Klubunkba.”

© Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház