Becsengetés a plébániai hittanra szeptember 4-én

Az új tanév kezdetével 2020. szeptember 4-én plébániánkon is megkezdődnek a szentségek vételére felkészítő hittanórák. Elsőáldozóknak péntekenként 15, 16 és 17 órakor, bérmálkozóknak 15 és 16 órakor kezdődnek a felkészítők, melyekre jelentkezni a plébánián, vagy a hitoktatóknál lehet. Jelentkezési lapok kérhetők a plébániai irodában, vagy letölthetők a honlapunkról. A szentségek vételéhez 2020 őszén járulók részére a plébániai hittant változatlanul pénteken délután tartják. Egyházközségünk iskolásaira szeptember 6-án, vasárnap Veni Sancte tanévnyitó szentmiséken kérjük a Szentlélek áldását az új tanév feladataira.

Egyházunk és egyházközségünk életében is jelentős szerepe van a tanításnak. Hitünk üzenetét elsősorban a liturgiában, másodsorban pedig a hitoktatásban szeretnénk továbbadni. A hitoktatáson célunk, hogy felébresszük az Isten és a hit iránti vágyat a gyermekek lelkében: figyelmüket a Jóistenre irányítva felkelthetjük bennünk a hit ajándéka iránti vágyat.

A 2020/21-es tanévben is szeretnénk – a plébániai hittan és az iskolai hitoktatás mellett – a nyíregyházi óvodákban is biztosítani a római katolikus hitoktatást, mely a kisgyermekek testi és szellemi nevelése mellett lelki fejlődésüket is segíti. Az óvodai hitoktatásban hitoktatók működnek közre. Jelentkezni adatlap kitöltésével lehet, mely elérhető a plébániai irodában, vagy letölthető honlapunkról. A jelentkezési lapokat a plébánián várjuk (4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 4.).

Jelentkezési lapok letöltése:

Jelentkezési lap elsőáldozásra

Jelentkezési lap bérmálkozásra

Jelentkezési lap óvodai hitoktatásra

 

© Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház