Csapatjáték szerelemmel – A házasság hete Nyíregyházán is

Két évtizeddel ezelőtt Angliából indult el egy kezdeményezés, mely Valentin-nap tájékán a házasság és a család szerepére irányítja a figyelmet. A házasság hete rendezvénysorozathoz mára 4 kontinens 21 országa csatlakozott. Magyarországon 2008 óta rendezik meg a keresztény egyházak és civilek széles körű összefogásával. 2020-ban a Csapatjáték szerelemmel jelmondatot zászlajára tűző országos programokhoz kapcsolódva Nyíregyházán a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház segédlelkésze, Nagy Csaba házasság- és családteológus atya háromestés programsorozatra várja a házaspárokat és a házasságra készülőket 2020. február 11-én, 12-én és 13-án este 18 órától a Szent Imre Katolikus Gimnázium kápolnájába.

  • Február 11-én, kedden 18 órától Nagy Csaba atya tart előadást “A házasság karizmája” címmel.
  • Február 12-én, szerdán 18 órától zenés estre várjuk a résztvevőket. Bemutatkoznak Csaba atya egyetemi lelkészségi csoportjának népzenészei, majd koncertet ad Kazár Ticiána és a Tamás Kombó.
  • Február 13-án, csütörtökön 18 órától a házaspárok szentségimádáson vesznek részt, majd áldásban részesülnek.

A programok minden alkalommal legkésőbb 20 órakor fejeződnek be. A három estére a szervezők a gimnázium tanulóinak, tanárainak és más segítők közreműködésével – a szülőkkel egyeztetve – személyre szabott gyermekfelügyeletet vállalnak.

© Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház / PE