Édesanyák keresztény értékrend mentén – Nyári szünet a Baba-Mama Klubban

Lassan egy éve, hogy 2018 szeptemberében újból útjára indítottuk a Baba-Mama Klubot a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház plébániáján, ahol külön játszószobát alakítottunk ki a foglalkozásokra a gyermekek számára. Minden héten, szerda délelőttönként 10 órától vártuk az édesanyákat és gyermekeiket.

Fontos volt számunkra, hogy megismerjük egymást, és idővel keresztény értékrendet magáénak valló közösséggé kovácsolódjunk. Vendégelőadók is érkeztek hozzánk, akiktől az anyukák az őket leginkább foglalkoztató témákról kaptak részletes tájékoztatást.

Egyik vendégünk Dr. Kecseti Szilvia gyermekorvos volt, aki a védőoltásokról tájékoztatott minket, válaszolt felmerülő kérdéseinkre.

2018 novemberében Dudás Marianna, a Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete Család és KarrierPont projektjének szakmai vezetője tartott tájékoztatót a szervezetüknél igénybe vehető szolgáltatásokról.

2019 tavaszán Lukács Krisztina gyógypedagógus a Billings Ovulációs Módszer szerepét ismertette meg az édesanyákkal.

Vendégünk volt még Szikora Csilla is, aki a Kerekítő Foglalkozás keretében a dalok, a mondókák világába vezette be a résztvevőket, melyet a gyerekek különösen élveztek.

A Baba-Mama Klub jó alkalmat teremt arra, hogy keresztény édesanyák kisgyermekekkel keresztény értékrendet képviselő közösségbe járjanak, tapasztalatokat cseréljenek a gyermeknevelésről. Ezért bízunk abban, hogy elkezdett programunkat folytatni tudjuk és 2019 szeptemberétől újra számíthatunk az anyukák jelenlétére és újabb anyukák csatlakoznak majd hozzánk. Iván Tímea, közösségünk egyik anyukája így fogalmazott a kapott élményekről:

„2018 szeptemberében kezdtünk ide járni. Nagyon örültem, hogy rátaláltam a klubra, mert itt egy barátságos és szép helyi közösségben vagyunk. A gyerekek is megszokták és megszerették egymást. Itt játszhatnak, tanulhatnak egymástól, így a klubnak köszönhetően elég korán hozzá tudjuk őket szoktatni a közösséghez, és rendszerességet is viszünk az életükbe. Jó érzés számomra, hogy az anyukákkal ugyanazok a témák érdekelnek minket, így sok mindent meg tudunk beszélni, tapasztalatot cserélni, és tanácsot kérni egymástól. Többször  érkeztek hozzánk vendégelőadók, akiknek mindig nagyon örültem, mert tanácsaikkal, útmutatásaikkal, ötleteikkel gazdagították életünket.” 

Pente Andrea, a Baba-Mama Klub szervezője

 

© Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház