Egy jól sikerült gyermeknap Harangodon a vírushelyzet után, a szünidő előtt

Egy év kihagyás után, immár 15. alkalommal, az idén június 12-én került megrendezésre a Nagykálló melletti Harangodon az Egyházmegyei Gyereknap. Egyházmegyénk területéről 300 fő 3-8. osztályos hittanos résztvevő érkezett, többségük 3-4. osztályos, akik először jöttek még a gyereknapra, és nagy izgalommal várták ezt a napot.

A program indítása az Angyal kórus kedves műsorával kezdődött, akik a kamilliánus nővérekkel érkezetek Ajakról. Az akadályverseny állomásait, feladatait debreceni, nagykállói, kisvárdai, nyíregyházi ifi-hittanosok és nyíregyházi cserkészek vezették. Az idei gyermeknapon a nagykállói Rendvédelmi Szakgimnázium diákjai is részt vettek egy-egy akadályverseny állomáson.

A jó adottságú, szép környezetben fekvő táborhelyen a nap további részében sok választható program, lehetőség várta még a gyerekeket: többek között a Máltai Játszóház 20 munkatársával jött el, a cserkészek természetes anyagból készült érdekes, vonzó játékai, pónifogat, kiscsikó, rendőrségi autó, a nagykállói Egészségfejlesztési Iroda játékos foglalkozása.

Köszönet Palánki Ferenc püspök atyának, aki nagy szeretettel, sok mosollyal az arcán jött a gyerekek közé. Az általa celebrált záró szentmisén gyönyörű pillanatokat éltünk meg. Az együtt töltött nap élménye, a közös imádkozás a szentmise énekeiben is kifejeződött: a nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya-főplébánia Ifjúsági Szkólája színvonalas zenei szolgálata, az együtt éneklés öröme méltó zárása lett az idei Egyházmegyei Gyereknapnak.

Tisztelettel köszönöm minden munkatársnak, szervezőnek, önkéntes fiatalnak, mindenkinek, aki részese volt, a jószívű együttműködést.

Kardos György
főszervező

A rendezvényen készült fotók a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház Facebook-oldalán IDE KATTINTVA megtekinthetők.

© Magyarok Nagyasszonya-főplébánia