Egyházközségünkben február 9-én startol a Házasság hete rendezvénysorozat

Hazánkban az idén tizenegyedik alkalommal rendezik meg a Házasság hetét a keresztény egyházak és civil szervezetek összefogásával. A február 11-18. között megrendezésre kerülő országos rendezvénysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire és fontosságára, és hogy segítséget nyújtson a házasságra készülőknek vagy a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek.

A kezdeményezés két évtizede indult Angliából, amelyhez hazai és nemzetközi szinten is számos ismert közéleti személyiség csatlakozott, kifejezve elköteleződését a házasság és a család ügye iránt; mára 4 kontinens 21 országában ünneplik, hazánkban is számtalan nagyváros, település, közösség részvételével. A Házasság hete központi programjainak fővédnöke 2013 óta Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége.

A Házasság hete felhívja a figyelmet a házasság mindennapi örömeire és problémáira. Az idei rendezvénysorozat jelmondata – Éltető sodrásban – kifejezi a kapcsolatok hullámzásait, a pár tagjainak egymáshoz csiszolódását, a mozgalmasságot, de a mindent elárasztó szeretetet is – nyilatkozta Fazekas Rita mediátor és férje, Zámbori Soma színművész, a Házasság hete idei házaspár-arca:

„Üzenni szeretnének a fiataloknak és az egyedülállóknak, hogy jó házasságban élni menő, egymást támogatni felemelő és a házasság Isten ajándéka, a legszentebb kapcsolat, és igenis merjenek elköteleződni”.

 

 

Az országos rendezvénysorozathoz kapcsolódva a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház plébániája is számos értékes programokkal készül, melyek között előadások, tanúságtételek, családok találkozója, közös imaalkalmak, és idén jubiláló házaspárok megáldása szerepel.

A rendezvények látogatása ingyenes.

A házasság hete olyan széles körű összefogásra törekszik, mely gyakorlati példamutatással, tudományos kutatások eredményeivel, bibliai és erkölcsi érvekkel támasztja alá a házasság örökkévaló értékét. Bátorít minden olyan helyi kezdeményezést, amely hidat épít az adott közösség környezetében élő házaspárok és családok felé, amely segíti életüket, boldogulásukat. Nyíltan beszél a házasság mindennapi valóságáról, örömeiről és feszültségeiről. Igyekszik bölcs és gyakorlati tanácsokkal ellátni a házasokat és házasulandókat, valamint a teljes helyreállás reményét ébren tartani azokban, akiknek a kapcsolata válságban van, illetve valamilyen ok miatt megszakadt.

 

A Házasság hete rendezvénysorozat programjai a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban és plébánián itt letölthető.