Éjféli szentmisét mutattak be templomunkban – Videófelvétel a liturgiáról

December 24-én, éjfélkor Jézus Krisztus, a Megváltó születésének ünnepén Bosák Nándor nyugalmazott püspök atya mutatott be ünnepi szentmisét a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban, akivel együtt misézett Csordás Gábor plébános, Jakus Ottó lelkipásztor és Figeczki Balázs nyugalmazott lelkipásztor. A szentmise egyházközségünk YouTube-csatornáján IDE KATTINTVA megtekinthető.

„Nagy örömöt hirdetek nektek, megszületett a Megváltó Dávid városában. Az angyalok által közölt üzenet minden esztendőben újra és újra felhangzik karácsony ünnepén, mert átéljük és felidézzük azt a nagy ajándékot és nagy örömöt, amelyet az Üdvözítő születésével a földre hozott. Mi is kinyitjuk a szívünket, kitárjuk előtte a lelkünket, hogy ajándékát befogadva megújítsuk hitünket, ragaszkodásunkat a Jóistenhez” – fogalmazott köszöntőjében Bosák Nándor nyugalmazott püspök.

Csordás Gábor atya, a társszékesegyház plébánosa ünnepi elmélkedésében az ember jóra, jóságra és megújulásra való szüntelen törekvését emelte ki: „Isten azért éltet minket, mert bízik bennünk és lehetőséget ad arra, hogy forduljunk a jobb irányba” – fogalmazott a plébános. “Néha erősebben szólongat, néha csendesebben, de mindig és mindenkit meghív erre a bizonyos új útra, melynek során mindig és folyamatosan meg kell újulnunk. Meg kell tudni elfordulni attól, ami régi és rossz, és keresni kell a jót, ezt hívjuk megtérésnek. Bízni kell magunkban, hogy az Isten segítségével jobb emberekké válhatunk, sőt az Isten segítségével én és a másik is lehetünk szent életű emberek.

Így újuljunk meg mindannyian napról-napra, így bízzuk magunkat az Úristenre, hogy abba az irányba tudjunk változni, amerre ő hív bennünket, mert az csakis jó irány lehet, hiszen ő maga a szeretet és a jóság, és rosszra nem is tud vinni minket. Így engedjük, hogy valóban jó emberekké alkosson bennünket, akiket nem kötnek már a rossz szokásaik, a bűneik, hanem akik igazán szabadon tudják egymást szeretni” – buzdított szentbeszédében Csordás Gábor plébános atya.

Fotó: Kardos György

© Magyarok Nagyasszonya-főplébánia / PE