Elsőáldozás a NEK-en – Jelentkezési határidő 2019. szeptember 30.

Budapesten rendezik 2020 szeptemberében Katolikus Egyházunk egyik kiemelt eseményét, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust (NEK). A rendezvény fő eseménye lesz a kongresszus nyitó szentmiséjén tartandó elsőáldozás, melyre az ország minden részéről várják a leendő elsőáldozó gyermekek és felnőttek jelentkezését. A nemzetközi eseményhez, melynek nyitó szentmiséjét 2020. szeptember 13-án, délután 4 órától Budapesten, a Puskás Ferenc Stadionban tartják, plébániánk is csatlakozik.

Az elsőáldozáson és a nyitó szentmisén várható résztvevői létszám felmérése folyamatban van. Az érdeklődőknek regisztrálniuk kell, melynek határideje  2019. szeptember 30. A regisztrációs igényt a hitoktatóknál és a plébánián is jelezni lehet. Az elsőáldozók egységes ünnepi ruházatának elkészítéséhez kérjük, hogy a jelentkezéssel együtt adják meg az elsőáldozó várható magasságát is. (Növésben levőknél az aktuális magasság + 5 cm.)

A NEK keretében megtartott elsőáldozásra ingyenes buszokat és vonatokat indítanak az ország több városából, köztük Nyíregyházáról is.

További információk: https://www.iec2020.hu/hu/nyito-szentmise-elsoaldozassal

Fontos tudni, hogy a kongresszus nyitó szentmiséjén az lehet elsőáldozó, aki részt vett plébániai felkészítésen, mely egyházközségünkben 2019. szeptember 13-án kezdődik. Részletek: http://magyaroknagyasszonya.dnyem.hu/?p=4862

© Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház