Esküvő 2018! Szentségi házasságra felkészítő jegyeskurzus indul plébániánkon

Februárban kezdődik plébániánkon a jegyesek felkészítése a házasság szentségére és a keresztény családi életre. Kérjük azokat a párokat, akik 2018-ban a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban szeretnének szentségi házasságot kötni, jelezzék szándékukat a plébánián. De várjuk azoknak a jelentkezését is, akik tartós párkapcsolatban élnek és még konkrét időpont nélkül, de házasságkötést terveznek. 

 

A jegyesoktatást 2018. február – 2018. június között négy alkalommal tartjuk a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház plébániáján:

2018. február 23-24.
2018. április 6-7.
2018. május 25-26.
2018. június 15-16.

Az oktatási időpontok pénteki napokon este 18-21 óráig és szombaton 9-16 óráig tartanak.

„Amikor egy férfi és egy nő elköteleződik egymás iránt a tartós, kizárólagos, élethosszig tartó szeretetben, és nyitott az új élet ajándékának befogadására, Isten mindannyiunk iránt érzett kifogyhatatlan szeretetének ikonjává lesz.

Az Egyház sohasem adhatja fel a házasság eszményének a hirdetését, már csak azért sem, mert ez felel meg az emberi szív legmélyebb vágyainak, ezért is nevezik természetes házasságnak. A házasságot és a családot ma sok támadás éri. Nyilvánvaló azonban, hogy a természetes házasság gyengítése nem szolgálja a társadalom javát. Épp ellenkezőleg: minden, ami a természetes házasság tekintélyét, megbecsülését gyengíti, az akadályozza az egyén érlelődését, a közösségi értékekkel való törődést, és a városok és falvak etikai fejlődését.

Napjaink propagandája elhomályosítja azt az igazságot, hogy csak az egy férfi és egy nő kizárólagos és felbonthatatlan egysége ad a párkapcsolatnak teljes értékű társadalmi funkciót, mert szilárd elkötelezettséget jelent, és lehetővé teszi a termékenységet. El kell ismernünk a családi helyzetek nagy változatosságát, ezeknek lehetnek ugyan a társadalom számára hasznos szolgálatai, de például az élettársi és azonos nemű személyek közötti kapcsolatok nem tehetők egyszerűen egyenlővé a házassággal. Semmiféle ideiglenes, vagy az élet továbbadása elől elzárt kapcsolat nem biztosítja a társadalom jövőjét.”

Bíró László tábori püspök
az MKPK Családbizottságának elnöke
a Magyar Katolikus Családegyesület elnöke