Esküvő 2020 – Készülj plébániánkon a házasságra! Jegyesoktatás indul februárban

Aki egyházi házasságot szeretne kötni, házasságra felkészítő kurzuson, jegyesoktatáson kell részt vennie. Plébániánkon úgy gondoljuk, hogy érdemes megmutatni a fiataloknak, hogy igenis lehet, és azt is, hogyan lehetséges boldog házasságban élni. Ez ugyanis nem a véletlenen múlik, hanem tanulható. Ezért 2020-ban is azon dolgozunk, hogy felkészítsük a jegyeseket a házasság szentségére, a keresztény családi életre. Jegyeskurzusainkra azokat a párokat hívjuk és várjuk, akik a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban szeretnének házasságot kötni, de nagy szeretettel várjuk azoknak a pároknak a jelentkezését is, akik már tartós párkapcsolatban élnek és még konkrét időpont nélkül, de házasságkötést terveznek. 

Valamiért őt választottad. Valami megragadott benne és úgy érzed, hogy ő a tiéd, hogy neked teremtették… Megismerted, megszeretted, szükséged lett rá, ahogyan neki is rád, és az egyetlen lettél számára, s ő is egyetlen lett a számodra. Egyszer s mindenkorra felelős lettél érte, egyetlenként kell szeretned és óvnod őt úgy, hogy mindig tudja, érezze, ott vagy vele, bármi történjen is.

A jegyesoktatás egymásnak adott idő, hogy még jobban megismerjétek egymást, hogy még jobban elmélyüljetek a másik gondolataiban, érzéseiben, vágyaiban, s hogy alaposan az eszetekbe véssétek: felelősek lettetek egymásért, végleg. Tehát azért van mindezekre szükség, hogy a másik számára egyetlenek legyetek és holtig tartó együttlétre készüljetek és felkészüljetek.

A Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház jegyeskurzusát 2020-ban februártól júniusig négy alkalommal tartjuk a plébánián. Az egyes alkalmak kétnaposak: pénteki napokon este 18-21 óráig és szombaton 9-16 óráig tartanak.

A jegyesoktatás alkalmai: 2020. február 7-8., március 13-14., május 15-16., június 19-20.

Az egyházi esküvőre jelentkezés feltételeiről bővebben ide kattintva tájékozódhat.

© Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház