Házaspárok és családok imádkoztak a házasság hetén a Házaspárok útján

Idén február 10-17. között tartják országszerte a házasság hete rendezvényeit, melynek egyik nyíregyházi kísérőprogramját a sóstói sétányon található, 2017-ben átadott és megszentelt Házaspárok útja stációknál tartották február 16-án. A verőfényes délutánon együtt imádkoztak és adtak hálát Istennek a meghívást érző házaspárok, családok és a stációkat „örökbefogadók” a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban szolgáló István atyával és Ottó atyával.

 

“Az út egy-egy állomásánál megállva közösen elmélkedtünk és imádságban adtunk hálát a házasság fontos eseményeit, feladatait, nehézségeit és korszakait megjelenítő stációk előtt.

Lélekben mindannyian magunkkal hoztuk családtagjainkat, gyermekeinket és szüleinket, közösségeinket és barátainkat, elhunyt szeretteinket. Felidéztük megismerkedésünk pillanatait, a mindennapok nehézségeinek és örömeinek együtt hordozását, hálát adtunk gyermekeinkért és biztonságot adó otthonainkért, a nagyszülők segítségéért és barátainkért, a Jóisten minden kegyelmi ajándékáért” – elevenítette fel a közösen megélt pillanatokat a Nyíregyházán felállított Házaspárok útja megálmodója, Zsatkuné Szabó Mónika és házastársa, Zsatku László.

A Házasság útja stációi Sóstógyógyfürdőn:

1. Egymásra találtunk – életre szólóan
2. Az otthonunk a mi birodalmunk
3. Életet adunk, életet kapunk
4. A szeretet fájhat
5. A nehézségek által növekszünk
6. Erős gyermekeket nevelünk
7. Az emberélet útjának felén
8. Másokkal együtt erősebbek vagyunk
9. Küldetésünk van!
10. Hűek maradunk
11. Elengedjük gyermekeinket
12. Együtt időseinkkel
13. Megöregszünk, aratunk
14. Mindennek értelme van
15. Hálát adunk
16. Otthon, a mennyei Atyánál

A Házasság hete figyelemfelhívás, melynek programjai segítenek megállni és kilépni egy pillanatra hétköznapjaink taposómalmából, azért, hogy önmagunk lehessünk, hogy rátaláljunk a család értékeire, újra megtaláljuk házastársunkat, gyermekünket és szeretteinket. A keresztény egyházak és civil szervezetek összefogásával idén tizedik alkalommal rendezték meg Magyarországon a programsorozatot.

 

© Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház / PE