Egyházközségi Hirdetés

2022. 10. 02.

Évközi XXVII. vasárnap

 

  1. Október 1. és november 20. között népszámlálás lesz hazánkban. „Aki megvall engem az emberek előtt, én is megvallom mennyei Atyám előtt!” E szentírási idézet szellemében kérünk mindenkit, hogy öntudatosan valljuk meg hitünket. Buzdítsuk erre családtagjainkat, ismerőseinket és munkatársainkat is!
  2. Október hónapban a hétköznapi szentmisék előtt, 17.15-től rózsafüzért imádkozunk. Vasárnaponként az egyház hivatalos imáját, vesperast végzünk.
  3. Október 6-án, az örökösföldi templomban a karmelita közösség szervezésében RÓZSAESŐ IMAEST lesz 17.30-tól. Bővebb tájékoztatás a hirdetőtáblán olvasható. Mindenkit szeretettel várnak.
  4. Október 6-án, csütörtökön 17 órától a SERRA Közösség vezetésével imádkozzuk a rózsafüzért papi és szerzetesi hivatásokért.
  5. Október 7-én, elsőpénteken, az egész napos szentségimádás templomunkban a másnapi templombúcsú miatt elmarad.
  6. Templomunk búcsúünnepe október 8, Magyarok Nagyasszonya. Ezen a napon végzünk szentségimádást, melyre várjuk a közösségek, csoportok jelentkezését. Az idősávokra feliratkozni a sekrestyében lehet.
  7. A BÚCSÚ NAPJÁN A REGGELI SZENTMISE ELMARAD. Az ünnepi, templombúcsúi misét délelőtt 10 órakor tartjuk, utána egyházközségi családi napra várunk mindenkit! Mivel ebédre is várjuk a résztvevőket, a részvétel regisztrációhoz kötött, jegyek a sekrestyében és a plébánián vásárolhatók. A jegy ára 400,- Ft. Poharakat a kedves testvérek hozzanak magukkal. Süteményeket jó szívvel kérünk és fogadunk a kedves testvérektől.
  8. A Neokatekumen Közösség katekézis-sorozatot kezd október 10-től a Főplébánia dísztermében. Hetente két alkalommal tanulhatunk hitünkről, mélyíthetjük istenkapcsolatunkat. Várunk minden hívő és még hitét kereső embert. Bátran ajánljuk azoknak az ismerőseinknek, akik keresik Istent az életükben! Az első alkalom október 10-én kezdődik este 7 órakor.
  9. Október 11-én, kedden 17.00 órakor a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége szervezésében Dr. Monostori László teológiai tanár tart előadást a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Megyeháza Dísztermében. „Az eutanázia lélektani és társadalmi hatásai” címmel. Bővebb információ a hirdetőtáblán olvasható.