Hivatalos ügyek intézésére a plébániai iroda a szokott rend szerint tart nyitva

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye járványügyi rendelkezéseinek megfelelően 2021. március 15-től bizonytalan ideig szünetelnek a nyilvánosan bemutatott szentmisék és közös imádságok a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban. A már felvett miseszándékokat a nem nyilvánosan bemutatott szentmisén felajánlják az atyák, vagy későbbi időpontra áthelyezhetők.

A templomok, mint az imádság színterei továbbra is nyitva vannak, így oda a híveknek továbbra is lehetőségük van betérni csendes imádságra a nagyböjti készület idején. A Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház nyitva tartása 2021. március 15-től: hétfőtől szombatig reggel 7.00-tól 18.00-ig, vasárnap 12.00-tól 18.00-ig.

Papjaink a nép részvétele nélkül mutatnak be szentmiséket, melyeket egyházközségünk YouTube csatornáján mindennap élőben közvetítünk. Részletek itt:
http://magyaroknagyasszonya.dnyem.hu/szentmise-kozvetites-marcius-15-tol-mindennap-a-tarsszekesegyhazbol/

A már felvett miseszándékokat a nem nyilvánosan bemutatott szentmiséken felajánlják az atyák, vagy a hívek külön kérésére későbbi időpontra áthelyezhetők. Sokan ugyanis már hónapokkal előre, családi évfordulók dátumaihoz kötődve miseszándékok előjegyzését kérik a plébániákon. Hivatalos ügyek intézésére a plébániai iroda hétköznapokon 9.00 – 16.30 között továbbra is a hívek rendelkezésére áll.

© Magyarok Nagyasszonya-főplébánia