Imaiskolát indítanak a Segítő Nővérek

A ​keresztény ember vágyakozik arra, hogy az ima által élő kapcsolata legyen a Jóistennel, ám a hétköznapi rohanásban egyre kevesebb időt hagyunk az imára, pedig az örömöt és erőt ad számunkra. Olykor az imádság megfelelő szavainak megtalálása vagy kimondása is komoly nehézséget jelent számunkra. Ebben segíthet az az imaiskola, melyet a Segítő Nővérek indítanak csütörtökönként este 19.30-tól  azzal a céllal, hogy utat mutassanak a résztvevők számára az imamódok közötti eligazodásban, azok megfelelő alkalmazásában.

A heti rendszerességű imaalkalmak után kötetlen beszélgetésre lesz lehetőség a nővérekkel. Az imaiskola foglalkozásaihoz bármikor lehet csatlakozni a közösség rendházában (4400 Nyíregyháza, Sólyom u. 39. 1/2.). Az imaiskola első alkalma 2019. szeptember 19.

 

„Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik fáradtak vagytok, és terhek alatt görnyedtek: én felüdítlek titeket! Vegyétek magatokra igámat, és tanuljatok tőlem, mert én szelíd vagyok és alázatos szívű – és nyugalmat talál lelketek. Mert az én igám édes, s az én terhem könnyű.” (Mt 11, 28-30)

© Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház