„Isten számít ránk, és sosem mond le rólunk” – Palánki Ferenc püspök hirdetett igét Nyíregyházán

Az ökumenikus imahét ötödik napján, január 24-én Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök hirdetett igét a nyíregyházi Szent Miklós görögkatolikus székesegyházban. Az ökumenikus istentiszteletet Lutzke Krisztina református lelkésznő vezette.

Palánki Ferenc püspök prédikációjában utalt a Lukács evangéliumában elhangzott szavakra: „Az Úr Lelke van rajtam, azért kent fel engem, hogy örömhírt vigyek a szegényeknek. Elküldött, hogy hirdessem a foglyoknak a szabadulást, a vakoknak a látást, hogy szabadon bocsássam az elnyomottakat, és hirdessem az Úr kegyelmének esztendejét.”

A megyéspüspök beszédében biztatott mindenkit, hogy az evangélium az élet minden helyzetében bátorítást és megnyugvást ad, de nem mindig kell megfelelni az emberi elvárásoknak. Hordozhatjuk a keresztünket, de nem mindegy, hogy milyen lelkülettel. Életünk során kereszteket hordozunk, de ez nem azt jelenti, hogy szenvednünk kell, hanem azt, hogy egyesülhetünk Jézussal, aki szeretetből hozott áldozattal megváltott minket.

A főpásztor a hivatásról elmélkedve hangsúlyozta, minden életállapotnak van értelme, mert van dolgunk életünk utolsó pillanatában is. Ezt jelenti számunkra az evangélium. Fontos, hogy tudjunk másokért élni, hiszen Jézustól ezt tanultuk. Köteleződjünk el szabadon Jézusban mások felé, mert ez a valódi szeretet. Isten számít ránk és sosem mond le rólunk.

Az esemény közös imádsággal zárult, közreműködött a nyíregyháza-józsavárosi görögkatolikus templom énekkara. A perselyadományokat és a felajánlásokat a Nyíregyházi Református Egyházközösség óvodájának építésére ajánlják fel a szervezők.

Forrás: Magyar Kurír

© Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház