„Itt vagyok, Uram, engem küldj” – Véget ért a napközis tábor a plébánián

A Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház plébániája az idei évben is napközis tábort szervezett a közösség 6-10 éves gyermekei számára június 18-22. között. A tábornak immáron két évtizedes múltja van, és méltán népszerű a közösség tagjai körében, amit az is jelez, hogy idén több mint 80 gyermek kapcsolódott be a programba.

A tábor minden nap szentmisével kezdődött, majd az adott napi témakörben húztak egy-egy, egyéni feladatok és jócselekedetek leírását tartalmazó cédulát. A lelki nevelés mellett élményekkel teli programok is várták a napközis táborba érkezőket.

Hétfőn a plébánián kézműves foglalkozásokkal, játékos vetélkedőkkel és társasjátékokkal töltötték a napot. Másnap az Erdei tornapályán tábori misével kezdődött a nap. Reggeli után 1 perc és nyersz vetélkedőn mérettették meg magukat a csapatok, majd az ebéd és a csoportbeszélgetések után számháborúval zárult a délután. Szerdán kirándulást tettek Kállósemjén híres Kállay-kúriájába, csütörtökön pedig ellátogattak a nagykállói strandra, ami a hét legnépszerűbb programja volt.

A családok éve alkalmából a család és az emberi kapcsolatok fontosságára hívták fel a gyerekek figyelmét a hitoktatók, akik egész héten különböző témakörökben beszélgettek csoportjaikkal. Olyan témákat dolgoztak fel, mint az odafigyelés, megbocsájtás, elfogadás, szolgálat és munka.

A tábor utolsó napján a játékok mellett összefoglalták, hogy mit tanultak a hét folyamán és felelevenítették élményeiket is. Emellett hatállomásos hittan vetélkedőn tehették próbára tudásukat a család témájában.

A napközis táborban énekkar is alakult, Soltész Béla kántor vezetésével. Mindennap gyakoroltak, hiszen a kórus a június 24-én, vasárnap reggel 9 órakor kezdődő tanévzáró hálaadó szentmisén szolgál majd.

A szervezők és a hitoktatók remélik, hogy a gyerekek élményekkel gazdagodva búcsúztak a napközitől és az ott tanultakat gyümölcsöztetni tudják majd a jövőben is.  A tábor most bezárt, de a szervezők jövőre ugyanekkora lelkesedéssel várják az új és visszatérő táborozó gyerekeket.

 Tóth Enikő