A jegyesoktatás időpontjai 2021-ben

Tájékoztató a jegyesoktatásról

Azok a jegyespárok, akik egyházi házasságot szeretnének kötni, felkészítő kurzuson, jegyesoktatáson kell részt vegyenek, hogy megfelelő módon készüljenek fel a házasság szentségére, a keresztény családi életre.

Egyházunk azt vallja, hogy érdemes megmutatni a fiataloknak, hogy igenis lehet, és azt is, hogyan lehetséges boldog házasságban élni. Ez ugyanis nem a véletlenen múlik, hanem tanulható, ezért folyamatosan azon dolgozunk, hogy felkészítsük a jegyeseket a házasság szentségére, a keresztény családi életre.

Jegyeskurzusainkra azokat a párokat hívjuk és várjuk, akik a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban szeretnének házasságot kötni, de nagy szeretettel várjuk azoknak a pároknak a jelentkezését is, akik már tartós párkapcsolatban élnek és még konkrét időpont nélkül, de házasságkötést terveznek.

A jegyesoktatás egymásnak adott idő, hogy a jegyesek még jobban megismerjék egymást, a másik gondolatait, érzéseit, vágyait, s hogy alaposan az eszükbe véssék: felelősek lettek egymásért, végleg. A jegyesoktatásra azért van nagy szükség, hogy a jegyesek felismerjék azt, hogy a másik számára egyetlenek legyenek és holtig tartó együttlétre készüljenek, és felkészüljenek.

A jegyeskurzust 2021-ben februártól júniusig öt alkalommal tartjuk plébániánkon. Az egyes alkalmak kétnaposak: pénteki napokon este 18-21 óráig és szombaton 9-16 óráig tartanak.

 

A jegyesoktatás tervezett alkalmai 2021-ben:

2021. február 5-6., március 19-20., április 23-24., május 14-15., június 25-26.