Kereszténynek, vagyis krisztusinak lenni jó! – Előadás az Idősek Akadémiája záró alkalmán, október elsején

A görögkatolikus egyházban október elseje jeles nap, ekkor emlékeznek meg az Istenszülő  Szűz Mária oltalmáról. A civil szervezésű Idősek Akadémiája záró alkalma épp erre az ünnepnapra esett, amikor dr. Papp Tibor, a görögkatolikus Nyíregyházi Egyházmegye főhelynöke tartotta a rendezvénysorozat idei utolsó előadását a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház plébániáján.

A rendezvénysorozatnak, melynek tavaly is vendége volt a főhelynök, záró alkalma ezt a címet kapta: Kereszténynek, vagyis krisztusinak lenni jó! Ehhez igazodva Papp Tibor elsőként arról beszélt, hogy milyen vonásai, jellemzői vannak a krisztusi embernek: van ideje az igazán fontos dolgokra. Ennek igazolásához az ünnepnap evangéliumi szakaszára utalt: a Lukács Evangéliumában olvasható két lány, Márta és Mária történetére, akik házukban fogadták Krisztust. „Vigyázni kell, hogy ne rohanjunk el az igazán fontos dolgok mellett” – mondta a főhelynök. „Mindentől előbbvaló, hogy a lelkünkre, mely örök, nagyon odafigyeljünk.”

A krisztusi ember nem aggodalmaskodik, bízik a gondviselésben, s abban, hogy Isten mindent megad, amire igazán szükségünk van; a krisztusi ember hálás, észreveszi, hogy mennyi mindennel ajándékozza meg a Jóisten” – hívta fel hallgatóságának figyelmét Papp Tibor atya.

Forrás, fotó: Nyíregyházi Egyházmegye

© Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház