Kiemelt hír! Járványügyi szabályok december 24-től a társszékesegyházban

A koronavírus terjedésének megfékezése érdekében hozott egészségügyi előírások figyelembe vételével az alábbi szabályok megtartását kérjük 2020. december 24-től kezdődően a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban:

  • Kérjük, hogy szentmisére érkezéshez a templom főbejáratát használják!  A misék után kinyitjuk az összes kijáratot a torlódás elkerülése érdekében.
  • A templomba belépve kötelező a kézfertőtlenítés! A kiemelt misealkalmak előtt önkéntesek segítenek a kézfertőtlenítő szer használatában. Egyéb esetekben a fertőtlenítő a bejáratnál lesz kihelyezve.
  • Ha a hívek száma a templomban eléri azt a kritikus szintet, amelynél már biztonsággal nem tarthatók meg a járványügyi előírások, fenntartjuk a jogot, hogy több embert már nem engedünk be a szertartásra.
  • Az orrot és a szájat eltakaró maszk szabályos viselése a templomban tartózkodás teljes időtartama alatt kötelező.
  • Figyeljünk a másoktól való megfelelő távolság betartására!
  • Áldoztatás a Magyar Katolikus Püspök Konferencia rendelkezésének megfelelően szigorúan csak kézbe történik.

Az ünnepnapokon – a szokásos rend szerint – vasárnapi miserendet tartunk a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban, lehetőséget biztosítva arra, hogy a hívek eltérő idősávokban vehessenek részt a szentmiséken. A kiemelt látogatottságú szentmiséket a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház YouTube-csatornáján és Facebook-oldalán élőben közvetítjük, illetve felvételről is megtekinthetők. Az ünnepi miserendről ide kattintva tájékozódhatnak.

Vigyázzunk egymásra, hogy valóban boldog legyen az ünnepünk!

© Magyarok Nagyasszonya Egyházközség