Kismamáknak nyújt segítséget a plébánián újonnan induló klubfoglalkozás

A gyermekvárás a női lét egyik legkülönlegesebb időszaka, melynek során nagy utat jár be a kismama, aki a másállapot testi tüneteinek észlelésétől fokozatosan érkezik meg a gyermekvárás lelki állapotába. A várakozás idején számos kérdés, kétely foglalkoztatja a leendő édesanyákat, melyekre gyakran a sorstárs közösségektől remélnek megnyugtató választ.

A Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház – a 2018 óta működő Baba-Mama Klub mintájára – 2020 februárjától kezdődően heti egy alkalommal Babaváró Klubot indít, ahova kismamákat, valamint újszülöttjüket gondozó édesanyákat várnak.

A Babaváró Klubot Pente Andrea, a Baba-Mama Klub vezetője hívta életre, aki maga is képzett szakápoló. A klub állandó szakértője Dr. Kecseti Szilvia gyermekgyógyász szakorvos lesz, aki személyesen nyújt útmutatást a kismamáknak elsősorban a szoptatás, és az arra való felkészülés témakörében.

A Babaváró Klub szerdánként 9 és 10 óra között várja az érdeklődőket a plébánián, közvetlenül a Baba-Mama Klub találkozói előtt. Az egyes alkalmakra előzetes bejelentkezés szükséges. Érdeklődni, jelentkezni a +36 20 775-3430 telefonszámon lehet.

© Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház / PE