Mária „igenje” – Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén jubiláns házasokat áldanak meg a társszékesegyházban

Kilenc hónappal Jézus születése előtt Isten elküldte Gábriel arkangyalt, hogy hírül vigye Szűz Máriának a megtestesülés örömhírét, a Megváltó születését. A Szent Szűz igennel válaszolt az isteni megszólításra, így beteljesedett Isten ígérete, valóra vált a próféta jövendölése: a Szentlélek teremtő erejével a Boldogságos Szűz Istenanyává lett.

Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe Mária-ünnep, noha elsősorban a második isteni személy Mária szűzi méhében történt fogantatásának ünnepe, Urunk születésének hírüladása. Ez az ünnepnap ihlette az Üdvözlégy- és az Úrangyala-imádságokat.

Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepéhez kapcsolódóan a házaspárokért imádkoznak a Házaspárok útjának sóstói stációinál március 22-én 16 órai kezdettek, majd március 25-én, a jubiláns házaspárokat áldják meg a 18 órakor kezdődő szentmisén a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban.

Azok a házaspárok, akik 2020-ban ünneplik házasságkötésük 25, 50, 55, 60 vagy épp 65. évfordulóját, és szeretnének áldásban részesülni, ide kattintva a honlapunkról letölthető vagy a plébánián is elérhető jelentkezési lapon jelezhetik szándékukat.

 

© Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház / PE