Megszelídül-e a gyász okozta bánat? Előadás február 15-én, csütörtökön a plébánia dísztermében

Szeretteink elvesztése életünk elkerülhetetlen velejárója, amikor a gyász részeként mérhetetlen bánatot és szomorúságot érzünk. A Biblia nem azt mondja, hogy Isten egyszer meg fog dorgálni, mert gyászunkban, veszteségünkben könnyet ontottunk, hanem azt, hogy letöröl szemünkről minden könnyet. De lehet-e és kell-e felkészülni a vesztségre, halálra?

Tegzes Katalin s.a. nővér, a Segítő Nővérek Kongregációjának tagja azt vallja, hogy bármennyire is tudjuk, tudatosítjuk magunkban, hogy ha megszülettünk, meg is fogunk halni, amikor szembesülünk a ténnyel, mégsem tudjuk vagy akarjuk elfogadni. Katalin nővér segítő szolgálatával beszélgetési lehetőséget teremtve ad módot arra, hogy a gyászolót, a veszteséget szenvedőt legyen, aki meghallgatja, egy-egy segítő kérdéssel kíséri, együtt halad vele a gyász feldolgozásában. És a veszteségeink nem csak a halállal lehetnek kapcsolatosak…

Megszelídül-e a gyász okozta bánat? A témáról bővebben hallhatunk Tegzes Katalin s.a. nővértől február 15-én, 18 órától a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház plébániájának dísztermében.