Nagyboldogasszony ünnepe a társszékesegyházban

A Katolikus Egyház augusztus 15-én Szűz Mária halálát és mennybevételét, Nagyboldogasszony napját ünnepli: a hagyomány szerint a Megváltó, édesanyjának, Máriának a holttestét nem engedte át a földi enyészetnek, hanem halála után föltámasztotta és magához emelte a mennyei dicsőségbe. Szent István királyunk olyan fontosnak tartotta Mária égi születésnapját, hogy ezen a napon, augusztus 15-én ajánlotta hazánkat Szűz Mária oltalmába, akit ezért nevezünk Magyarország égi pártfogójának. Az ünnepen a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban augusztus 15-én, szerdán reggel 7, 9 és este 18 órakor lesznek szentmisék; ezen a napon a plébániai ügyfélfogadás szünetel.  

Az este 18 órakor kezdődő szentmisén a Nagyboldogasszonyról nevezett Világban Élő Kármelita Közösség megalakulásának és hat hívő végleges ígérettételének, valamint két hívő beöltözésének lehetünk tanúi. A szentmise előtt, 17 órától szentségimádásra és a Kármelhegyi Boldogasszony-litánia végzésére hívják a híveket.

Az esti szentmise után 20 órakor ünnepi kurzusnyitó jótékonysági hangverseny lesz a XII. Cantemus Nemzetközi Kórusfesztivál alkalmából a társszékesegyházban, ahol a Jósa András Kórház Geriátriai Osztályának javára rendeznek gyűjtést.

© Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház