Nagyvisnyón táboroztunk

Egyházközségünk gyermek- és családos táborát július 16-21. között rendezték Nagyvisnyó gyönyörű, hegyekkel és erdővel ölelt Boróka-táborhelyén. A festői szépségű környezet 110 kicsit és nagyot vonzott.

Felföldi László helynök, plébános vezetésével a hitoktatók és segítőik olyan tábort szerveztek, melyben a játékok, a pihenés, a szórakozás és a túrázások nemcsak közösségi élményt jelentettek, hanem a táborozók keresztény magatartása is formálódott. A napi szentmisék és kiscsoportos foglalkozások, a lelkinap, a dédesi várrom felfedezése, az akadályversenyek és a péntek esti fesztivál eseményei egy nagy keresztény közösséggé formálták a társzékesegyház egyházközségéhez tartozó táborozókat.

Mi is fejezhetné ki legjobban számunkra a héten szerzett élményeket? Nem más, mint a gyerekek szavai, melyek mögött igazi őszinteség húzódik:

          „Hálás vagyok, hogy itt lehettem.”

          „A táborban sok új kalandot szereztem.”

          „Nagyon tetszik a tábor, szeretnék még maradni.”

          „ A táborban nagyon sokat tanultam másoktól.”

          „Sok baráttal ismerkedtem meg. Itt nagyon kedves mindenki.”

          „Annak örülök, hogy jó a közösség és a kis csapatok.”

A tábor zárása vasárnap a 9 órai szentmise keretében volt, mely egyben Németh István atya táborunkban bemutatott újmiséje is volt. A szertartás végén a tábor résztvevői előadtak két, a héten tanult éneket, felüdítve vele a szülők, nagyszülők lelkét. 

Gerhes József
hittanár