Nyíregyházára érkezik a Szent Jobb-zarándoklat – Várják a menethez csatlakozó zarándoktársakat

A Szent Jobb-zarándoklat résztvevői érkeznek Nyíregyházára augusztus 4-én, vasárnap. A zarándokok az erdélyi Szentjobb községből indultak július 29-én, és 450 km megtétele után augusztus 20-án érkeznek majd Budapestre, a Szent Jobb-körmenetre.

A zarándoklat jelképei: István király aláírása, Szent Imre herceg lilioma és Szent László király győri hermája. Védnöke Böjte Csaba ferences rendi szerzetes.A zarándoklat útvonala: Szentjobb – Szaniszló – Piricse – Máriapócs – Nyíregyháza – Szabolcs – Sajópálfala – Miskolc – Eger – Mátraverebély-Szentkút – Máriabesnyő – Budapest. A zarándoklat önellátó, a felszerelésről a résztvevők maguk gondoskodnak, a szervezők a szállást, a reggelit és a vacsorát biztosítják. A zarándoklat egy napi útvonala körülbelül 20-35 kilométer.

Szentjobb település korábban Berekis néven volt ismert. 1031-ben a község mellett lelte halálát Szent Imre herceg. A Szentjobb nevet Szent László király adta a falunak, mivel annak ura oda menekítette a Szent Jobbot. A többségében magyarok lakta község a mai Romániában található, Nagyváradtól 40 km-re északkeletre fekszik a Berettyó folyó partján.

A zarándoklatra jelentkezés: Bartók Márta. Telefon: 30 605 9100, email: bmarti0418@gmail.com.

© Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház