OrgonaPont – Orgonakoncertek augusztusban Nyíregyházán is

A hangszerek királynőjeként számon tartott orgonáé lesz újra a főszerep a Filharmónia Magyarország országos, augusztusi rendezvényein: az OrgonaPont elnevezésű sorozat keretében 50 koncertre, az augusztus 8-i Orgonák éjszakáján több száz eseményre várják az érdeklődőket. Nyíregyházán augusztus 8-án, 21 órai kezdettel a Elek Péter, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának hallgatója ad önálló orgonakoncertet a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban. A belépés ingyenes.

A 2019-ben hagyományteremtő szándékkal életre hívott kezdeményezésnek köszönhetően a koncerteken betekintést nyerhetünk ennek a páratlan hangszernek a birodalmába, megismerhetjük különlegességeit, amelyeket sokan nem is sejtenek. A sorozat különböző állomásain pedig orgona-énekhang együttesével, továbbá érdekes hangszerpárosításokkal lehet majd találkozni – olvashatjuk a Filharmónia tájékoztatójában.

A folytatásban augusztus 11-én, 20 órától SÁROSI DÁNIEL orgonaművész és RENDES ÁGNES operaénekes előadását hallhatjuk a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban. Ez a koncert már belépődíjas rendezvény lesz. Jegyek a koncert előtt a helyszínen kaphatók.

© Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház