Országos Cursillo-találkozót rendeztek Debrecenben, a Szent Anna-székesegyházban

Debrecenben a Szent Anna-székesegyház adott otthont 2017-ben a Cursillo mozgalom országos találkozójának, azaz ultreyának, november 4-én, szombaton. A római katolikus mozgalom célja, hogy megmutassa az embereknek a keresztény lét örömét és útmutatást adjon az élethez.

Kígyózó sorokban várták az országos katolikus találkozóra érkezők szombat reggel, hogy bejussanak a Szent Anna-székesegyházba. A zsúfolásig megtelt templomban csaknem 650 hívő vett részt a lelki feltöltődésen.

Az ultreya jelentése: előre! Ma ez a Cursillo közösség találkozóinak jelszava szerte a világon. Régen ezzel biztatták egymást a megfáradt, a menetelésbe belefásult zarándokok. A spanyol eredetű egyházi lelkiségi mozgalom eredetileg az El Caminora készítette fel a zarándokvezetőket, jelenleg pedig megpróbálja hiteles kereszténnyé és apostollá tenni a tagokat. Erre hívta fel többek között a figyelmet előadásában Székely János. A Szombathelyi Egyházmegye megyéspüspöke 2015 óta a hazai Cursillo mozgalom lelki vezetője.

– Ha valaki kicsit is átélte Isten szeretetének az örömét, kincsét, annak számára a világ legtermészetesebb dolga lesz, hogy akiket szeret, azoknak ezt a kincset továbbadjuk. A szeretet továbbadása, az apostolság egy nagyon természetes dolog – mondta Székely János.

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye 22 évvel ezelőtt csatlakozott a Cursillo mozgalomhoz, azóta megközelítően 1600-an végezték el a tanfolyamot. A találkozó kiscsoportos beszélgetéssel, majd közösségi megosztással folytatódott, és áldással zárult.

Forrás: Dehir.hu

Video itt megtekinthető:

http://dehir.hu/videogaleria/ultreya-debrecenben/