Papszentelés és első mise – társszékesegyházunk diakónusát szentelik pappá 2019. június 22-én

A Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház diakónusát szenteli áldozópappá Palánki Ferenc megyéspüspök 2019. június 22-én, 10 órakor Debrecenben, a Szent Anna-székesegyházban. Sziklai Dávid 2018 óta szolgál Nyíregyházán a társszékesegyház kispapjaként. Áldozópappá szentelését követően primíciáját, azaz első szentmiséjét 2019. június 29-én 10.30 órakor mutatja be a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban.

 

Sziklai Dávid 1993. november 22-én született Debrecenben, de Nyíregyházán nőtt fel, ahol már kisgyermekként ministrálni kezdett Juhász Imre atya szárnyai alatt a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban. A papi hivatás iránt már általános iskolásként kezdett érdeklődni. A Szent Imre Katolikus Gimnázium diákjaként kollégiumi sekrestyésként és asszisztencia magiszterként szolgált, valamint részt vett a Fiatalok a Világ Életéért Találkozó szervezésében is. Majd lelki vezetőinek ösztönzésére egy hivatástisztázó lelkigyakorlatot követően igent mondott Isten papi hivatásra szóló meghívására.

Sziklai Dávid 2018-ban történt diakónussá szentelésekor személyes és mély istenkapcsolatát tartotta hivatása legfontosabb pillérének. Akkor így fogalmazott: „Úgy érzem, hogy akkor tudok hiteles pap lenni, akkor tudom jól ellátni feladataimat, akkor élvezem a tanulást, akkor élem boldogan az életemet, hogy ha mindezt megtalálom a mindennapjaimban. Feladataim és szolgálataim önátadó megélése elengedhetetlen a Jó Pásztor követésében. Önmagában egyik ember se tudja jól megélni sem szülői, sem papi hivatását – főleg egy egész életen át -, ha nincs egységben, nincs jóban azzal, aki meghívta, aki létbe hívta. Hivatásunkat fontos, hogy mindig szolgálatként és ne pusztán munkaként, megélhetési lehetőségként éljük meg, akár papi, akár szerzetesi, szülői, pedagógusi, vagy bármilyen más életállapotunk is legyen. Mint ahogy mások számítanak ránk, fontos, hogy mi is tudjunk számítani másokra, hiszen közösségben könnyebb Krisztust követni és szeretve szolgálni” – olvashatjuk a Sziklai Dávid gondolatait a Lelkipásztori Intézet honlapján.

© Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház