Pizzát sütött, majd Tokaj-Hegyaljára kirándult az ifjúság

Kihasználva az őszi szünet adta szabadságot, csapatépítő közös vacsorát és kirándulást szervezett Tokaj-Hegyaljára a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház Ifjúsági Csoportja. Élménybeszámoló a csapat egyik lelkes tagjától:

“A kalandunk október utolsó péntek estéjén kezdődött, amikor a gyülekező után részt vettünk az esti szentmisén, majd a Jézus Szíve litánián is a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban. Ezután a plébánia konyháján elkészítettük a vacsoránkat, ami pizza volt, és talán a közös vacsorakészítés volt az a program, ami a legjobban összehozta a csapatunkat.

A vacsoránk olyan finomra sikerült, hogy az illatát megérezve Keresztes László atya is csatlakozott hozzánk, majd később Felföldi László atya is. Vacsora után a fiúk vállalták a mosogatást, hogy ők is kivegyék a részüket a munkából. Miután végeztek a munkával, összeültünk még egy jó hosszú beszélgetésre.

Szombaton korán reggel imával kezdtük a napot, majd reggeli után elindultunk vonattal Tarcalra, ahol „idegenvezetőnk” is akadt egy csoporttársunk személyében, mivel ő itt született, így jól ismerte a környéket. Megnéztük együtt az Áldó Krisztus szobrot és a tarcali bányatavat is, amit nagyon élveztünk, de persze kellemesen elfáradtunk, mire felértünk  a szoborig.

Ezután megtekinthettük a tarcali római katolikus templomot, ahol közösen énekeltünk és imádkoztunk. Ekkorra már mindenki megéhezett, így következett az ebédünk, ami után elindultunk Tokajba, ahol szintén jó hangulatban nagyokat sétáltunk. A nap megkoronázásaként felmentünk a kilátóba, ahonnan gyönyörű kilátásban volt részünk.

Nagyon örülök, hogy részt vettünk a kiránduláson! Szerintem egy remek csapat kovácsolódott össze és nagyon feltöltött bennünket az együtt töltött idő. Felejthetetlen élményben volt részünk és barátságok köttettek. Németh István diakónus atyának hála, sosem unatkoztunk, mindig volt egy-két poénja, amivel jó elszórakoztatta a csapatot.”

Suller Zsófia,
a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház Ifjúsági Csoportjából