Szováti Tamás orosi plébános előadása az Oltáriszentségről március 14-én

Az Eucharisztia az Egyház középpontja. Az Oltáriszentség a katolikus Egyház legnagyobb kincse, legcsodálatosabb titka, de legszebb ékessége, dicsősége, erejének s örömének legfőbb forrása is. Mi katolikusok azt valljuk és hisszük, hogy az Oltáriszentségben Jézus Krisztus, az Isten Fia, a világ Üdvözítője, láthatatlanul bár, és érzékeinkkel el nem érhetőn, de mégis igazán és valóságosan jelen van. Itt van köztünk, templomainkban, kézzelfogható távolságban.

SZOVÁTI TAMÁS esperes, orosi plébános Az Oltáriszentség az Egyház életében címmel tart előadást március 14-én, szerdán az esti szentmise után a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház plébániájának dísztermében a Serra Közösség szervezésében.

A Serra Közösség által havonként szervezett előadások lehetőséget biztosítanak az Eucharisztikus Kongresszusra való lelki készületünkben. Minden kedves érdeklődőt szeretettel hívunk és várunk!


Szováti Tamás 1965-ben született Mátészalkán. Pappá Egerben szentelték 1991-ben. Káplánéveit Fehérgyarmaton töltötte, majd Fényeslitkén, 2003 óta pedig Oroson plébános, 2007-től a Nyíregyházi Esperesi Kerület helyettes esperese, 2009 óta a Szent Imre Katolikus Gimnázium hittanára.

@ Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház