Taizéi imaórára gyűltek össze a társszékesegyházban

Alig egy hónapja érkeztek vissza fiataljaink Bázel városából, az európai taizéi találkozóról, január 25-én, csütörtökön este újra összegyűltek és közösen imádkoztak a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban megrendezett taizéi imaórán Nagy Zsolt káplán atya vezetésével.

A Debrecen Nyíregyházi Egyházmegye társszékesegyházában megtartott taizéi imaórán mintegy 30-an kapcsolódtak be a szentségimádásba. A templom szentélyében a résztvevők szőnyegen vagy széken ülve, az Oltáriszentség felé fordulva rövid énekeket, zsoltárokat énekeltek többször megismételve, akár 5-6 percen keresztül. A közös éneklés mellett szentírási olvasmányok, könyörgések, csendes elmélyülés és az Úr imádsága segített a részvevőknek az Isten jelenlétéhez kapcsolódni.

Az ima egyszerű valóság, nem kell rendkívüli dolgokat keresni benne. A taizéi szemlélődő imádságban a csend nagyon fontos szerepet kap, amely egy lehetséges út mindannyiunk számára, mert Isten nem rendkívüli cselekedetek végrehajtására hív bennünket, hanem egyszerű kapcsolatra Vele, amely a csendben és az imádságban valósul meg.

Az imaóra után a fiataloknak –  tea és egy kis harapnivaló mellett – lehetőségük volt az egymással való találkozásra is a plébánián. A társszékesegyházban legközelebb február 15-én, 19 órától gyűlnek össze ismét taizéi imaórára, ahova szeretettel várják azokat, akik ezen az imamódon keresztül szeretnének együtt lenni Jézussal.

A taizéi énekeket gitár és más hangszer kísérete teszi még különlegesebb zenei élménnyé. Ha tudsz valamilyen hangszeren játszani és szeretnéd ezzel segíteni az imaórát, akkor kérlek jelezd ezen az e-mail címen: nagy.zsolt@dnyem.hu