Tájékoztatás Felföldi László atya püspökké szenteléséről és beiktatásáról

A Pécsi Egyházmegye arról tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy Felföldi László atya 2021. január 6-án esedékes püspökké szentelése és beiktatása – a világjárvány miatt – zártkörű szertartás keretében, kizárólag meghívott vendégek részvétele mellett történik majd a Pécsi Székesegyházban. A szervezők nyomatékosan kérik, hogy a hívek se egyénileg, se szervezett formában ne szervezzenek zarándoklatot a szertartásra, mert nem lesz lehetőség a bejutásra. Felföldi László atya püspökké szentelését a Pécsi Egyházmegye élőben közvetíti. A Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban a szenteléssel egy időben kivetítőn keresztül lehet majd bekapcsolódni a szertartásba.

A Pécsi Egyházmegye hivatalos közleménye Felföldi László püspökké szenteléséről és beiktatásáról:

Mint ismeretes, Őszentsége Ferenc pápa 2020. november 18-án Mons. Felföldi Lászlót, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye általános helynökét, a nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház plébánosát pécsi megyéspüspökké nevezte ki.

Az új főpásztor püspökké szentelésére és beiktatására 2021. január 6-án, Urunk megjelenése (Vízkereszt) ünnepén 10.30 órakor kezdődő szentmisében kerül sor a Pécsi Székesegyházban. A főszentelő Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, a társszentelő Michael August Blume c. érsek, apostoli nuncius és Bosák Nándor nyugalmazott debrecen-nyíregyházi megyéspüspök lesz.

A világjárvány okozta veszélyhelyzet miatt a szertartáson kizárólag a meghívott vendégek vehetnek részt. Kérjük, egy plébánia vagy helyi közösség se szervezzen zarándokcsoportot az ünnepre, mert nem lesz lehetőségük a székesegyházba bejutni. A szentmisét a Pécsi Egyházmegye élőben közvetíti weboldalán, YouTube csatornáján és Facebook oldalán, így annak az otthon maradók is részesei lehetnek.

Kérjük az érintett plébániákat, szervezzék meg, hogy a kisebb helyi közösségek együtt kapcsolódhassanak be az élő közvetítésbe a templomokban, kápolnákban vagy közösségi- és művelődési házakban, ahol a technikai feltételek ezt lehetővé teszik. Ezeken a helyeken a szertartás közös, imádságos megtekintése mellett, kérjük a paptestvéreket, amennyiben megoldható, biztosítsanak lehetőséget a szentáldozáshoz járulásra. Kérjük a híveket, figyeljék a helyi plébánia erre vonatkozó hirdetését!

Köszönjük a testvérek megértését, hogy ebben a különleges helyzetben nem a megszokott módon kapcsolódhatnak be egyházmegyénk kiemelkedő ünnepi eseményébe. Mindenkit kérünk és bátorítunk az új pécsi püspökért való egyéni és közösségi imádságra, hogy szolgálatát megkezdve a Pécsi Egyházmegye egész családját a szeretet közösségében gyűjtse egybe és vezesse.

Forrás: Pécsi Egyházmegye

© Magyarok Nagyasszonya Egyházközség