Templombúcsúra készülünk! Kérjük egyházközségünk híveinek segítő együttműködését!

Idén, október 7-én, vasárnap 18 órakor tartjuk templomunk, a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház búcsúünnepét. A búcsúi szentmisét Csordás Gábor, a Budapesti Központi Szeminárium prefektusa tartja. A feladatok elosztása miatt 17.30-ra várjuk az asszisztenciába a ministránsokat, akolitusokat!

Az ünnepi alkalomra szeretnénk templomunkat és környezetét is szebbé, méltóvá tenni, ezért október 5-én, pénteken fél 9-től templomtakarításra hívjuk a férfiakat, nőket és a fiatalokat.

A búcsúi szentmise után a kerület papjait látjuk vendégül a plébánián, illetve a templom bejáratánál a híveket és vendégeket, amelyre kérnénk a kedves Testvéreket, hogy lehetőséghez mérten járuljanak hozzá egy-egy tálca aprósüteménnyel!

Október 8-án, hétfőn, a Magyarok Nagyasszonyának főünnepén, reggel 7 és este 18 órakor ünnepi szentmisét végzünk. Mivel ez a nap egyházközségünk szentségimádási napja, ezért egésznapos szentségimádást végzünk a reggeli szentmisét követően 17 óráig. Kérnénk az egyházközségben működő közösségeket, imacsoportokat, hogy lehetőséghez mérten szervezzenek meg egy-egy órát a templomi imádságra. Jelentkezni lehet a sekrestyében!

A Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház Nyíregyháza egyik legismertebb épülete, mely a szabolcsi megyeszékhely főterén található. Kéttornyú, román stílusú székesegyház, Samassa József egri érsek fogadalmi temploma. Samassa érsek – 1902-ben tartott aranymiséje emlékére – ezzel a monumentális templommal ajándékozta meg az akkori Szabolcs megye székvárosát, Nyíregyházát. A Magyarok Nagyasszonya-templom, mely 1993 óta a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye társszékesegyháza, kettős tornyával, arányaival, szerkezeti tökéletességével és tiszta stílusával a hazai egyházi építészet kiemelkedő alkotása, műemlék. Maga Samassa érsek szentelte fel 1904. augusztus 20-án.

© Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház
Fotó: Bezdán János