Templomtúra – Gömbpanorámás applikáció készült a társszékesegyházról

A Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. gondozásában 2022 februárjában készült el egy webalapú applikáció, mely a Nyíregyháza és Beregszász közötti útvonalon található látnivalókat mutatja be. A nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházról és a beregszászi Szent Kereszt Felmagasztalása templomról is 360 fokos gömbpanorámás fotóbemutató készült.

Az applikáció a Templomtúra nevet kapta, ugyanis a fotókat és szöveges leírásokat megjelenítő felület 15 település 23 látnivalóját mutatja be, ezáltal közel 120 kilométeren keresztül vezeti a felhasználót a terület kulturális értékei – templomai, múzeumai és kastélyai – nyomán. Az attrakciók egy térképen is megjelennek, amelybe az útvonaltervező funkció is beépítésre került. A tartalom három nyelven: magyar, angol és ukrán nyelven is elérhető.

Az applikációban megtalálható a nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház és a beregszászi Szent Kereszt Felmagasztalása templom 360 fokos gömbpanorámás fotóbemutatója is, még interaktívabb módon bemutatva a látványosságokat.

Az applikáció a https://www.templomtura.hu linken érhető el, és hozzáadható a telefon kezdőképernyőjéhez is.

Az applikáció az Európai Unió finanszírozásában, a Magyarország-Szlovákia-Románia-Ukrajna ENI CbC 2014-2020 Program támogatásával valósult meg.

Forrás: recreate.dnyem.hu

© Magyarok Nagyasszonya-főplébánia